De ARC Stedenbouw Award beloont stedenbouwkundige en landschappelijke plannen die zich onderscheiden in kwaliteit en innovatie. We zoeken naar plannen die inspelen op de meest urgente kwesties van onze tijd: van bevolkingsgroei, woningnood en sociale ongelijkheid tot milieuproblemen en klimaatverandering.

De Award wordt toegekend aan dat plan op elke schaal (van pleinmeubilair tot regionaalplan) dat een positieve impact heeft - of zal hebben - op de fysieke of milieukwaliteit van een gebied en/of op het economische en sociale welzijn van een gemeenschap. De ingediende plannen dienen grotendeels uitgevoerd te zijn. De plannen onderscheiden zich door de manier waarop ze bijdragen aan zowel een leefbare stad als aan welzijn en welvaart van de samenleving. Belangrijk is dat de opdrachtgever achter de inzending staat

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt meedoen wanneer het stedenbouwkundig plan is opgeleverd tussen 1 juli 2021 en 17 juni 2022. Plannen die voor eerdere edities zijn ingezonden, maar zich verder hebben ontwikkeld en nog relevant zijn, mag je nogmaals inzenden.


De projectlocatie ligt in Nederland of België, maar ook stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uit andere landen mogen meedoen. Deelname is gratis en je mag meerdere projecten inzenden.

Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury Afke Laarakker (redactie de Architect) via email afkelaarakker@vmnmedia.nl.

Ga voor meer informatie naar

www.arc-awards.nl

. Of stuur direct je project in via

dit formulier

.