Nominaties ARC22 Architectuur Award bekend
Nominaties ARC22 Architectuur Award

Nominaties ARC22 Architectuur Award bekend

Het Schoenenkwartier in Waalwijk door Civic Architects, Straf! School met lef in Beringen (B) door a2o architecten & AAC Architecture en Campus Cadix in Antwerpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten zijn door de jury genomineerd voor de ARC22 Architectuur Award. Dit jaar heeft de jury expliciet ingezet op projecten die gebruik maken van bestaande structuren. Daarnaast is opvallend dat twee van de drie projecten in België staan.

De jury van de ARC22 Architectuur Award bestaat dit jaar uit Lyongo Juliana, (voorzitter), Gus Tielens, Jolijn Valk, Lonneke Zuijdwijk en Merel Pit (secretaris). Gezamenlijk togen ze eerst naar Waalwijk om het Schoenenkwartier te bekijken, daarna gingen ze naar Beringen voor een bezoek aan Straf! School met lef om te eindigen in Antwerpen bij Campus Cadix.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie tijdens het jurybezoek:

Jurybezoek ARC22 Architectuur Award

00:00
00:00/00:00

Op 2 november wordt in Amare, Den Haag, de winnaar van de ARC22 Architectuur Award bekend gemaakt.

Merel Pit

Merel Pit

Hoofdredacteur de Architect

Merel Pit (1981) is sinds januari 2021 hoofdredacteur van de Architect. Daarmee is ze terug op haar ‘oude nest’ waar ze in 2008 als vakredacteur haar carrière in de architectuurjournalistiek begon. Heb je input voor sterke verhalen? Mail haar op merelpit@vmnmedia.nl.