Uitzending prijsuitreiking Werkplek van de toekomst

Uitzending prijsuitreiking Werkplek van de toekomst

Op vrijdag 25 september 2020 om 20:00 uur is hier de prijsuitreiking van de prijsvraag Werkplek van de toekomst te zien. Deze prijsvraag is een initiatief van Lensvelt en de Architect.

Uit vijf nominaties kiest de jury onder leiding van Harm Tilman de winnaar. De genomineerden zijn: Duvels Sociale Ruimte door AWAA, Habitoor door Casper Schwartz, FL'EX BOX door Ex Interiors, SHFT door Hollandse Nieuwe en Werkstation door JCAU.

Gedurende de prijsuitreiking verblijven de vijf genomineerden op onze uitnodiging in hun eigen brugwachtershuisje van het Sweets Hotel in Amsterdam, terwijl de jury zich verzamelt aan de Herengracht. In een Zoom-bijeenkomst met de jury horen zij wie de winnaar is en welke verassing hem of haar staat te wachten.

Wil je meer weten van de vijf genomineerden, klik dan hier.

Bekijk hier de vijf projecten

Harm Tilman (1954, Rotterdam) is auteur, docent, moderator en zelfstandig redacteur op het gebied van architectuur en stedenbouw. Tot 2021 was Harm hoofdredacteur van het de Architect. Daarvoor werkte hij o.a. als coördinator en docent stedenbouwkunde aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam.

STX Amsterdam. Beeld Stijn Poelstra

STX, Amsterdam - Hollandse Nieuwe

Voor het sterk groeiende STX, een trading company in environmental commodities, werd het vorige kantoor in de binnenstad van Amsterdam te klein. Hollandse Nieuwe ontwierp hun nieuwe werkomgeving, drie verdiepingen in een BREAAM gecertificeerd nieuwbouwcomplex in de Kop Zuidas.

Beeld Renaat Nijs

ING bankkantoor, Rotterdam - Creneau

Creneau International heeft onlangs het meest duurzame ING bankkantoor van Nederland opgeleverd, gemeten via de Building Circularity Index (BCI). Het gebouw op de Coolsingel in Rotterdam - ruim 600 vierkante meter groot - behaalt dankzij 108 duurzame initiatieven een Building Circularity Index (BCI) van maar liefst 69%. Alles in het gebouw, dat nu al Paris-proof is, heeft een verhaal. Of het nu gaat om het gebruikte hout uit een failliete sportwinkel in Breda of een vloer gemaakt van door ING-medewerkers uit de Maas gevist plastic en defecte ING-pennen.

Beeld Ewout Huibers

Wigo4it, Den Haag - Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe ontwierp in Den Haag een nieuwe werkomgeving voor Wigo4it, een bureau dat werkt aan slimme IT-oplossingen met een sociale impact. Het resulteerde in een sociaal, dynamische en kleurrijke gelaagdheid dat aansluit bij de gebruikers.

Flow en Haavens. Foto Max Hart Nibbrig

Beyond Space maakt voor Flow Real Estate & Haavens een circulair kantoor met afgedankte plafondplaten als eyecatchers

Naast het spraakmakende Infinity-gebouw, voorheen ING House, staat aan de Zuidas het kantoorgebouw Zuiderhof II. Hier ontwierp Beyond Space een zo circulair mogelijk interieur voor het nieuwe Flow & Haavens kantoor. Zoveel mogelijk uit het oude kantoor is hergebruikt in het nieuwe. Zo ook de platen van het systeemplafond.