Rotterdamse Dakendagen 2020 afgelast. Mogelijk wel kleinere (online) dakactiviteiten

In het licht van de Coronacrisis heeft de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen besloten het festival, dat gepland stond van 4 tot en met 7 juni, dit jaar niet door te laten gaan. Ondanks deze tegenslag en omdat daken in deze tijd juist een bijzondere plek innemen, zal de organisatie zich de komende tijd inzetten om toch een aantal kleinere (online) dakactiviteiten te ontwikkelen.
Beeld Ossip van Duivenbode

Met de startdatum van het festival drie dagen na de door de overheid gestelde maatregelen tot 1 juni, ziet de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen zich genoodzaakt het festival een jaar uit te stellen. De organisatie acht het samenbrengen van een groot publiek op die datum nog niet gepast of verantwoord. Uitstel naar een later tijdstip dit jaar is in de drukke Rotterdamse festivalkalender helaas niet mogelijk.

Beeld Frank Hanswijk

Dit betekent niet dat daken minder relevant zijn geworden voor de toekomst van de stad. Daken en balkons zijn in deze tijd van quarantaine een welkome plek voor frisse lucht en contact met de omgeving. Daarnaast blijft Rotterdam, net als steden over de hele wereld, naar de toekomst kijken.

Beeld Frank Hanswijk

De Rotterdamse Dakendagen blijft ervan overtuigd dat een gelaagde stad, waar daken volop gebruikt worden, bijdraagt aan een gezonde, levendige toekomst. Dit jaar gaan we niet met duizenden bezoekers de daken op om dit te vieren maar moedigt de Rotterdamse Dakendagen iedereen aan dit voor zichzelf wel te doen.

De organisatie gaat de komende tijd aan de slag gaan om online, en als het weer kan wellicht op andere plekken, kleinere dakactiviteiten te ontwikkelen die passen bij de wereld waar we nu in leven. Deze activiteiten zullen binnenkort worden gedeeld op www.rotterdamsedakendagen.nl en op de sociale media van het festival.

Lees ook: