nieuws

Permanent kunstproject Sleeping Giants in het kader van Rotterdamse Dakendagen

Architectuur

Permanent kunstproject Sleeping Giants in het kader van Rotterdamse Dakendagen
Maassilo Beeld ELLA&PITR

In het kader van de Rotterdamse Dakendagen (31 mei – 2 juni) heeft het Franse kunstenaarsduo Ella & Pitr twee daken op Rotterdam-Zuid beschilderd. De ‘Sleeping Giants’, die nu permanent op de Maassilo en Zwemcentrum Rotterdam liggen, verbeelden volgens de organisatie het talent en potentieel van bewoners uit de omliggende wijken, dat niet altijd zichtbaar is in de stad.

De twee kunstwerken, die alleen te zien zijn vanuit een vliegtuig boven de stad, maken onderdeel uit van een ‘familie’ van zo’n 60 reuzen, die over de hele wereld op daken te vinden zijn. Kunstenaars Ella & Pitr schilderden de Rotterdamse reuzen afgelopen weekend samen met jongeren uit Rotterdam-Zuid. Zij gebruikten duurzame eco-verf waarin de witte kleur als bijkomend voordeel heeft dat de gebouwen zo beter beschermd zijn tegen hittestress.

SLeeping Giant Zwemcentrum Rotterdam (Zuidplein). Beeld ELLA&PITR

Zwemcentrum Rotterdam (Zuidplein). Beeld ELLA&PITR

 

Rotterdamse Dakendagen. Van 31 mei – 2 juni worden in Rotterdam en Schiedam 20 daken opengesteld. Meer informatie www.rotterdamsedakendagen.nl

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel