Koop hier Het Detail voor 24,90 euro

Koop hier Het Detail voor 24,90 euro

Het Detail is het perfecte cadeau! In deze mooie uitgave zijn ruim 30 columns over details in architectuur gebundeld. Marjolein van Eig schreef ze van 2015-2019 voor onze website en de printuitgave. Koop hier jouw exemplaar voor €24,90!

De columns van Marjolein van Eig zijn vrolijke teksten waarin zij gebouwdetails relateert aan dagelijkse handelingen, ervaringen en herinneringen en verbindt met hedendaagse thema’s. Twee essays, van Violette Schönberger en Mark Pimlott, en een nawoord van Hans van der Heijden bieden de lezer een kader. Zij plaatsen ‘het detail’ in een wetenschappelijk, historisch en toekomstig perspectief.

Van alles passeert de revue: van striptekeningachtige architectuur in Rotterdam tot de geur van de deurklinken en de sauna uitstraling van houtbouw. Loketten, een detail dat we dagelijks onbewust zien, wordt onder de loep gelegd. Net als de deur die verbindt en tegelijkertijd uitsluit. En wat is te prefereren: een plat of een schuin dak?

Elk hoofdstuk is verrijkt met een iconische tekening. De kleurrijke vormgeving prikkelt de lezer om regelmatig over één of meerdere details te lezen. Het boek is een aanrader voor een ieder die affiniteit heeft met de gebouwde omgeving.

Voor wie is het boek geschreven?

De columns zijn toegankelijk en beeldend geschreven. De grafische vormgeving en de vele foto’s verrijken de tekst. Dit maakt het boek tot een architectonische snoepdoos die niet alleen geschikt voor architecten maar ook voor opdrachtgevers, studenten, adviseurs, productleveranciers en iedereen die affiniteit heeft met de gebouwde omgeving.

Over de auteur

Marjolein van Eig is architect. In 2014 richtte zij BureauVanEig op, dat met haar gerealiseerde werk in korte tijd diverse prijzen en nominaties ontving. Het bureau staat bekend om gebouwen die enerzijds genuanceerd zijn en passend in de omgeving en die tegelijkertijd verrassen en uitblinken in vorm, materiaalgebruik en detaillering.

Sinds 2013 schrijft Van Eig over architectuur voor diverse media. In 2015 verscheen er een publicatie over kopgevels in woningbouwprojecten. Van Eig neemt regelmatig plaats in architectuurjury’s en is als gastdocent verbonden aan de academie van bouwkunst Rotterdam en de TU Delft.

Lees ook:

Merel Pit

Merel Pit

Hoofdredacteur de Architect

Merel Pit (1981) is sinds januari 2021 hoofdredacteur van de Architect. Daarmee is ze terug op haar ‘oude nest’ waar ze in 2008 als vakredacteur haar carrière in de architectuurjournalistiek begon. Heb je input voor sterke verhalen? Mail haar op merelpit@vmnmedia.nl.