Dit zijn de drie nominaties voor de ARC22 Interieur Award
Nominaties ARC22 Interieur Award

Dit zijn de drie nominaties voor de ARC22 Interieur Award

Van een winkelinrichting, een culturele presentatie en productieruimte, tot een overheidsinstelling. De drie nominaties voor de ARC22 Interieur Award begeven zich op andere schaalniveaus, spelen met verschillende krachtvelden maar treffen elkaar in een tijdelijkheid. "Interieurs zijn vaak tijdelijk, maar de beeldkwaliteit hoeft niet tijdelijk te zijn," poneerde juryvoorzitter Hans Reineke, Hollandse Nieuwe, tijdens het juryoverleg.

In willekeurige volgorde maken PUUR interieurarchitecten, Atelier Tomas Dirrix en Happel Cornelisse Verhoeven dit jaar kans op de beheerde ARC22 Interieur Award. Zij zijn genomineerd met respectievelijk de Winkel Parfuma Hove, De Huidenclub Rotterdam en de Tijdelijke huisvesting Eerste Kamer en Raad van State Den Haag.

In totaal stonden er 38 projecten op de longlist van de ARC22 Interieur Award. Die zijn door de redactie van de Architect geselecteerd uit meer dan 100 inzendingen. (Waarvoor dank!) Er viel aardig wat te kiezen voor de jury van de ARC22 Interieur Award. Het was geen makkelijke opgave om van de longlist tot de uiteindelijke drie nominaties van dit jaar te komen. 

De jury, onder leiding van Hans Reineke, bezocht de drie mooie projecten in binnen- en buitenland. Ben je benieuwd naar de genomineerde ontwerpen? 

De onderstaande video geeft een impressie van de drie nominaties.

00:00
00:00/00:00

Op 2 november maakt de jury de winnaar bekend van de ARC22 Interieur Award. Dan worden ook de andere ARC22 Awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Amare in Den Haag.

Jury

De jury van de ARC22 Interieur Award bestaat dit jaar uit Hans Reineke (Hollandse Nieuwe), Daniela Schelle, Saskia van Stein (IABR), Bram Vanderbeke en Charlotte Thomas (de Architect).

Charlotte Thomas

Charlotte Thomas

Vakredacteur interieur & design

Charlotte Thomas (1992) is vakredacteur Interieur & Design. Ze studeerde af als kunst- en architectuurhistoricus. En heeft onder meer gewerkt bij Stroom Den Haag, Museum Het Schip, AFFR, Vice, Van Eesteren Museum en Galerie Bart. Heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Mail naar: charlottethomas@vmnmedia.nl