Nominaties ARC21 Innovatie Award bekend
Nominaties ARC21 Innovatie Award

Nominaties ARC21 Innovatie Award bekend

FRANTZEN et al., Popma ter Steege Architecten en Marjan van Aubel Studio zijn de kanshebbers op de ARC21 Innovatie Award. Zij zijn genomineerd met respectievelijk Top-Up in Amsterdam, het Circulair Warenhuis in Leiden en The Netherlands Pavilion Solar Roof in Dubai. Juryvoorzitter Daan Roosegaarde vertelt in onderstaande video meer over de geselecteerde ontwerpen.

De jury selecteerden de drie nominaties uit de longlist van 15 ontwerpen. Op basis van de criteria creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid zijn uiteindelijk de drie nominaties geselecteerd.

'In The Netherlands Pavilion Solar Roof in Dubai worden design en energie opwekken geïntegreerd in een totale ervaring, het straalt plezier en schoonheid uit. Het Circulaire Warenhuis laat zien dat innovatie zit in anders kijken en denken, over hergebruik van reststromen voor nieuwe ontwerpen. Met Top Up wordt innovatie stap voor stap extreem en tegelijkertijd heel concreet  doorgevoerd, het project bewijst dat het geen utopia is maar dat het kan'

Daan Roosegaarde, juryvoorzitter ARC21 Innovatie Award

Op 18 november maakt de jury de winnaar bekend van de ARC21 Innovatie Award. Dan worden ook de andere ARC21 Awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Rotterdam.

De jury van de ARC21 Innovatie Award bestaat dit jaar uit Daan Roosegaarde, Studio Roosegaarde (voorzitter); Catherine Koekoek, Reinder Bakker, Overtreders W; Pepijn Bakker, Rochdale en Astrid de Wilde, de Architect (secretaris).

Bekijk de genomineerde ontwerpen