Ontwikkeling Sidewalk Labs in Toronto, Canada stopgezet
Beeld Picture Plane voor Heatherwick Studio

Ontwikkeling Sidewalk Labs in Toronto, Canada stopgezet

Google's zusterbedrijf Sidewalk Labs heeft de plannen van Heatherwick Studios en Snøhetta geschrapt voor de houten ontwikkeling van 3.000 woningen voor gemengd gebruik in Toronto, Canada. Het bedrijf heeft daartoe besloten door de economische terugval als gevolg van de coronapandemie.

In de aankondiging schrijft Sidewalk Labs CEO Daniel L. Doctorofff: "De afgelopen twee en een half jaar zijn we gepassioneerd geweest om Quayside mogelijk te maken - we hebben tijd, mensen en middelen geïnvesteerd in Toronto, waaronder het openen van een kantoor voor 30 personen in het gebied. Maar aangezien ongekende economische onzekerheid is ontstaan over de hele wereld en op de vastgoedmarkt van Toronto, is het te moeilijk geworden om het 12 hectare grote project financieel levensvatbaar te maken zonder de kernonderdelen van het plan dat we samen met Waterfront hadden ontwikkeld op te offeren om in Toronto een echt inclusieve, duurzame gemeenschap op te bouwen."

Snøhetta en Heatherwick Studio Waterfront Canada
Beeld Picture Plan voor Heatherwick Studio

Volgens de krant 'Toronto-Star' gaat de stad wel door met het ontwikkelen van het Eastern Waterfront maar dan eventueel in een andere vorm.

Bron: archinect.com

Lees ook

Snøhetta en Heatherwick Studio Waterfront Canada