Salone del Mobile neemt in april beslissing over definitieve doorgang
Beeld Shutterstock

Salone del Mobile neemt in april beslissing over definitieve doorgang

De organisatie van de Salone del Mobile in Milaan beslist in april over de doorgang van de beurs in juni.

De voorzitter van de vakbeurs, Claudio Luti, schreef dit aan exposanten als antwoord op de groeiende vraag of het evenement wel of niet doorgaat in juni.

“We willen eerst benadrukken dat elke toekomstige keuze met de grootst mogelijke gevoeligheid en zorg zal worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de voorwaarden voor een soepele werking en veiligheid van het evenement gegarandeerd zijn”, schreef Luti. ‘Dit is voor ons het belangrijkste beoordelingselement.’

Hij voegde toe: “Begin april is het tijd om samen, in samenwerking met de autoriteiten, een definitief besluit te nemen.” Luti legde ook uit dat de beurs samenwerkt met andere beurzen die tegelijkertijd zullen plaatsvinden “hiervoor moeten wij gecoördineerde actie ondernemen en synergieën tot stand te brengen”. Evenementen die in dezelfde week plaatsvinden, zijn onder meer de kunstbeurs Art Basel, de modebeurs Pitti Immagine Uomo in Florence en de wijnbeurs Vinitaly in Verona.

Coronavirus

Salone del Mobile, ’s werelds grootste en belangrijkste meubelbeurs, vindt meestal plaats in april, maar werd dit jaar uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Sinds het besluit tot uitstel vorige maand zijn de gevallen van het virus in heel Italië geëxplodeerd. In het weekend werd een groot deel van Noord-Italië, waaronder Milaan, opgesloten in een poging de uitbraak te bedwingen. Vanaf vandaag is de quarantaine uitgebreid naar het hele land.

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.