Update Coronavirus: Opening Biënnale van Venetië opgeschort
Beeld Shutterstock

Update Coronavirus: Opening Biënnale van Venetië opgeschort

Door Astrid de Wilde – De opening van de Biënnale van Venetië in 2020, gepland voor mei, is uitgesteld tot augustus vanwege de angst voor verspreiding van het Coronavirus. Eerder gebeurde dit ook met de Salone del Mobile, 's werelds grootste en belangrijkste meubelbeurs. Deze zou oorspronkelijk plaatsvinden tussen 21 en 26 april. De nieuwe datum is nu 16 tot en met 21 juni.

Een woordvoerder van de Biënnale zei dat de verplaatsing naar 29 augustus (tot 29 november) een ‘gevolg is van de recente voorzorgsmaatregelen die regeringen van een groeiend aantal landen over de hele wereld is opgelegd.

Meer informatie over de Salone del Mobile.Milano>>

Ook de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes is van 10 tot 13 maart uitgesteld naar 2-5 juni.

De organisatoren van Light + Building, de vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie in Frankfurt am Main, besloten eveneens, gezien de toenemende verspreiding van het Coronavirus in Europa, de beurs uit te stellen naar 27 september van dit jaar. Ze besloten hiertoe vanwege de aangekondigde gezondheidscontroles en reisbeperkingen die het zowel bezoekers als exposanten moeilijk maken om de beurs bij te wonen.

Zwitserland heeft per direct alle grote evenementen verboden.

Nederland

Op 3 maart zijn er 15 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 38. Van de nieuwe patiënten zijn vier mensen in het ziekenhuis opgenomen. De andere 11 zijn in thuisisolatie. Een van deze mensen was op doorreis, woont in het buitenland maar is op een opvanglocatie ondergebracht.

De meeste personen bij wie het nieuwe Coronavirus is vastgesteld, zijn mensen die in Noord-Italië zijn geweest of zijn gezinscontacten van een eerdere patiënt. Van enkele patiënten is de bron van de besmetting nog onbekend. Dit is nog in onderzoek. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst hebben contactonderzoek opgestart.

Italië

De Italiaanse regering heeft bepaald dat de komende maand alle sportevenementen zonder publiek moeten worden afgewerkt vanwege het Coronavirus. De maatregel geldt zeker tot 3 april. De Italiaanse regering wil zo ook verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. De maatregel geldt voor grote evenementen en sportwedstrijden in de getroffen regio’s in het noorden van het land. In Italië zijn de afgelopen weken meer dan honderd mensen overleden. Veel buitenlanders, die de afgelopen periode in de regio verbleven, hebben het virus mee naar huis genomen.

Informatie

Bezoekers van evenementen doen er verstandig aan de websites van de WHO, het RIVM, de NOS.nl en de Architect in de gaten te houden voor het laatste nieuws over de virus-uitbraak.

Ga naar de site van het RIVM voor de actuele stand van zaken>>

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.