blog

Blog – Paviljoen Future Space Milaan door Peter Pichler

Architectuur

Door Jeroen Apers – De Italiaanse architect Peter Pichler ontwierp op de binnenplaats van Ca’ Granda in Milaan het paviljoen Future Space. Het complexe bouwwerk ten behoeve van de Salon del Mobile 2018 bestaat uit niet meer dan 1600 op elkaar gestapelde houten balken.

Beeld: Oskar Dariz

De symmetrische structuur is geïnspireerd op de binnenplaats van Ca ‘Granda en speelt met de fundamentele elementen van de renaissancestijl: symmetrie, proportie en geometrie. Het project van Peter Pichler onderzoekt het potentieel van hout in een niet-typische ‘bouw’-omgeving.  Als een structuur die een ruimtelijke ervaring moet overbrengen.

Apers_Paviljoen_Hout_Peter_Pichler

Apers_Paviljoen_Hout_Peter_Pichler

Drie afzonderlijke vleugels veranderen geleidelijk in hoogte door eenvoudig 1600 verschillende houtstokken te stapelen en te draaien in een piramide-achtig ensemble. Bezoekers worden uitgenodigd om de grotachtige installatie binnen te gaan en te verkennen De geperforeerde structuur filtert licht en roept een speels spel op van licht en schaduw. Het vormt drie openingen, de ene dient als ingang en de andere twee bieden uitzicht op de binnenplaats van de universiteit en andere installaties.

Apers_Paviljoen_Hout_Peter_Pichler

Apers_Paviljoen_Hout_Peter_Pichler

Reageer op dit artikel