Zo bespaar je ruimte in de personeelsgarderobe

Zo bespaar je ruimte in de personeelsgarderobe

Kleedkamers voor personeel nemen in een gebouw soms enorm veel ruimte in. Per werknemer is er doorgaans 0,8 m2 kleedkamerruimte nodig. Dankzij de innovatieve technologie van Zippsafe kan tot 70% ruimte worden bespaard.

Het Zwitserse bedrijf biedt zo een langetermijnoplossing voor het ruimtegebrek in kleedkamers voor personeel in commerciële bedrijven. Hoe werkt het? Het succes van Zippsafe zit 'm in het materiaalgebruik. In plaats van harde materialen worden garderobe-hoezen van een polymeerweefsel gebruikt, die zich flexibel aanpassen aan de inhoud die erin is opgeborgen. Zelfs grote voorwerpen zoals motorhelmen of sporttassen vinden probleemloos hun plaats.

De nieuwe opbergoplossing heeft slechts eenderde van de ruimte nodig in vergelijking met de klassieke metalen locker. Hierdoor komen honderden vierkante meters vrij, die weer kunnen worden gebruikt voor waardetoevoegende doeleinden. 

Ruimte besparen betekent geld besparen

Ruimtegebrek in de kleedkamers van bedrijven neemt snel toe door personeelsgroei en deeltijdwerk. Zippsafe wordt vaak alleen ingezet als de capaciteit in bestaande ruimtes moet worden uitgebreid als onderdeel van een verbouwing of renovatie. Dat is zonde, want als het al in een vroeg stadium wordt ingepland in kleedkamers van nieuwbouwprojecten, kunnen de bouwkosten aanzienlijk worden verlaagd. Doorgaans is er tot 0,8 vierkante meter kleedkamer-ruimte per werknemer nodig. 

Voor bedrijven met duizenden werknemers zijn de besparingen aanzienlijk. 
Voor bedrijven met duizenden werknemers zijn de besparingen aanzienlijk. 

Elke gebruikte vierkante meter kost geld. Vooral in stedelijke gebieden, waar de prijzen per vierkante meter extreem hoog zijn, kan ruimtebesparing enorm veel geld besparen.  

Als er op de lange termijn minder ruimte nodig is, resulteert dit in lagere kosten voor verzekeringen, energie en doorlopend onderhoud. Voor bedrijven met duizenden werknemers zijn de besparingen dan ook aanzienlijk. 

Ruimtebesparing zeker niet het enige voordeel

Als bedrijven het nieuwe opbergsysteem niet gebruiken, zullen ze moeten overstappen op onpersoonlijk gebruik, dubbele lockers of Z-lockers. Deze oplossingen nemen niet alleen meer ruimte in beslag, maar ook de gebruiksvriendelijkheid lijdt er enorm onder. Daarom richt Zippsafe zich zowel op medewerkerstevredenheid als op ruimte-efficiëntie. Functies zoals een uittrekbaar hangersysteem en geïntegreerde schoenenvakken maken het mogelijk om kleding en schoenen netjes op te bergen.

Een apart vak waarin de schoenen hygiënisch kunnen worden opgeborgen.
Een apart vak waarin de schoenen hygiënisch kunnen worden opgeborgen.

De nieuwe opbergoplossing heeft ook een antwoord op de hoge hygiëne-eisen in personeelskleedruimtes. De binnenlaag van de lockerhoes is waterafstotend en voorzien van een antimicrobiële coating. De hygiëne in de kleedkamers wordt geoptimaliseerd door het ingebouwde ventilatie- en droogsysteem. De constante luchtstroom versnelt het drogen van natte kleding. De ontwikkeling van onaangename geurtjes wordt verhinderd en de luchtkwaliteit in de ruimte wordt verbeterd. 

Naadloze integratie in het bestaande IT-landschap

De nieuwe opbergoplossing brengt bovendien digitalisering tot in de kleedkamers en levert zo een bijdrage aan slimme gebouwen. Dankzij het beheersysteem kunnen de systemen eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande IT-architectuur. Medewerkers kunnen hun lockerhoes openen en sluiten met hun personeelskaart via de RFID-lezer op het lockersysteem. 

Naast de innovatieve hardware levert het bedrijf ook de ZippManager: een oplossing voor het beheer van de systemen. De software creëert overzicht en organisatie. Vrije lockerplaatsen zijn eenvoudig te herkennen en kunnen met slechts een paar klikken worden toegewezen aan een medewerker. Hierdoor is traditioneel sleutelbeheer niet meer nodig en worden proceskosten duurzaam verlaagd. 

Bespaar kosten met geavanceerd ontwerp

Het Zwitserse bedrijf is erin geslaagd een nieuwe standaard te zetten op het gebied van kleedkamers voor personeel. Met het gebruik van de ruimtebesparende kleedkameroplossing worden ruimte, capaciteit en processen duurzaam geoptimaliseerd. Bovendien blazen ze kleedkamers nieuw leven in. De geïntegreerde functies bieden elk item een eigen plek, waardoor er structureel geen chaos meer is. Het hoogwaardige en visueel aantrekkelijke ontwerp van de intelligente lockeroplossing is ook indrukwekkend. De kleedkamers van het personeel zijn zo voor het eerst een plaats waar mensen graag tijd doorbrengen. 

Dit artikel is gesponsord door Zippsafe.