Vezelcement gevelstroken overklassen houten gevelbekleding

Vezelcement gevelstroken overklassen houten gevelbekleding

Het visitekaartje van ieder gebouw? De gevel. Vaak wordt er gekozen voor een warme, authentieke houten gevel. Maar hout heeft als bouwmateriaal en gevelbekleding echter veel nadelen. Een lange levertermijn, schaarste, hoge prijs … Cedral brengt een mooi alternatief: vezelcement gevelstroken met houtmotief. De gevelstroken combineren de warme charmante look-and-feel van hout met de kwaliteiten van vezelcement.

Vezelcement gevelstroken zijn een robuust bouwmateriaal en beschermen de woning optimaal tegen koude, regen en wind. Daarnaast kan je met deze sidings de woning isoleren langs de buitenkant, wat het energie-efficiënte karakter ten goede komt.

Vormvaster dan hout

De gevelstroken zijn eenvoudig te bewerken. In tegenstelling tot hout zijn ze echter veel vormvaster en minder onderhevig aan weersomstandigheden. Met een correcte ventilatie gaan de sidings bovendien zeer lang mee, veel langer dan hout.

De kwaliteit van de vezelcement sidings is altijd constant, een garantie die hout niet kan bieden omdat het afkomstig is van verschillende plaatsten en daardoor nooit volledig dezelfde uniforme kwaliteit kan verzekeren.

Waaier aan kleuren

Aan kleuren geen gebrek. In het gamma gevelstroken vind je maar liefst 22 standaardkleuren. Voldoende om elke gevel te personaliseren in één kleur of met een combinatie van enkele warme kleuren. De vezelcement planken worden tijdens de productie gekleurd. In tegenstelling tot houten planken hoeven vezelcement gevelstroken dus niet meer geverfd of gecoat te worden. De sidings behouden ook jarenlang hun oorspronkelijke, uniforme kleur.

Naast het 'Wood'-design voor een landelijk resultaat, vind je bij Cedral ook gevelstroken met een effen oppervlak: 'Smooth', voor een strakke gevel.

Creatieve plaatsingsmogelijkheden

Vezelcement is niet alleen een sterke gevelbekleding maar ook een licht bouwmateriaal waardoor de planken makkelijk te transporteren, verwerken en installeren zijn. Veel makkelijker dan hout. De sidings zijn beschikbaar in twee afwerkingen: ‘Lap’ (overlappend alternerend of met open voeg) en ‘Click’ (tand-groef plaatsing). Je kunt de sidings horizontaal of verticaal plaatsen. Dankzij het speciaal ontworpen Click-systeem creëer je in een handomdraai een contrasterende lijn tussen de planken die je ook bij houten gevelbekledingen terugvindt.

Het gamma omvat ook alle accessoires om de gevel mooi af te werken. Schroeven en clipsen zorgen voor een feilloze en snelle montage. Een reeks profielen in dezelfde kleuren garanderen een perfecte afwerking van hoeken en randen.

Minimaal onderhoud

Houten planken moeten regelmatig gereinigd, ontmost en preventief behandeld worden tegen oppervlaktescheurtjes, vergrijzing en ongedierte. Vezelcement gevelstroken? Die vragen slechts een minimum aan onderhoud. Je hoeft ze niet te behandelen. Af en toe reinigen met water volstaat om de gevel er stralend schoon te laten uitzien.

Brandveilig

Is er twijfel tussen houten panelen of vezelcement gevelstroken? Dan werkt het brandveilige karakter van vezelcement vast overtuigend. In vergelijking met hout hebben vezelcement sidings een uitstekende brandweerstand. Met brandreactieklasse A2-s1, d0 is vezelcement volgens de Europese normen dan ook een ‘niet -ontvlambaar’ product. Het ontwikkelt bij brand nauwelijks rook en vormt geen brandende druppels. Cedral sidings zijn daarmee niet alleen een mooie, maar ook een veilige keuze.

Vraag een gratis staal aan

Wie zelf wil zien en voelen wat vezelcement sidings te bieden hebben, kan een gratis staal aanvragen in een favoriete kleur en type.

Dit artikel is gesponsord door Cedral.