Gezocht: vakredacteur Stad en Land met journalistieke skills (24 u)

Gezocht: vakredacteur Stad en Land met journalistieke skills (24 u)

Wil je alles weten van stedelijke en gebiedsontwikkelingen en de impact daarvan op de maatschappij? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! Voor de redactie zoeken we een ondernemende en nieuwsgierige vakredacteur met journalistieke skills. Iemand die ons helpt om onze online ambities waar te maken door het schrijven van journalistiek sterke achtergrondverhalen. Maar ook iemand die met plezier achter het nieuws aan gaat door het naadje van de kous te weten te komen.

Al vijftig jaar lang bestaat de Architect. Elke dag werkt de redactie er hard aan om het meest toonaangevende architectuurplatform van Nederland te zijn. Met elke week vijf nieuwsbrieven en zo’n twintig (nieuws)artikelen en longreads, een kwartaaluitgave van 160 pagina’s, excursies, de ARC Awards, podcasts, video’s en projectbezoeken, is elke dag op de redactie anders.

De redactie van de Architect bestaat uit een hoofdredacteur, twee webredacteuren en drie vakredacteuren. Naast de vakredacteur Architectuur en de vakredacteur Interieur en Design is nu ruimte voor een vakredacteur Stad en Land vrijgekomen.

Ga je graag op pad om stedelijke en gebiedsontwikkelingen te bezoeken en om de mensen erachter te interviewen? Over bestaande en nieuw in te richten gebieden incl. de openbare ruimte? Duik je daarvoor graag in ambitiedocumenten, beleidsplannen, rapporten, haalbaarheidsstudies, masterplannen, stedenbouwkundige ontwerpen en schetsvoorstellen? Spreek je hierover graag met betrokken stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en architecten, maar ook met omwonenden, werkgroepen, opdrachtgevers, gemeenten, juristen, particuliere instellingen of andere belanghebbenden? En vind je het geweldig om daarover te schrijven? Kom dan het team van de Architect versterken als vakredacteur Stad en Land.

Idealiter ben je opgeleid als journalist, beheers je verschillende journalistieke genres en heb je interesse in stedelijke en gebiedsontwikkelingen en wil je daar nog veel meer van weten. Maar we horen ook graag van je als je bent afgestudeerd als stedenbouwkundige, landschapsarchitect of architect en je ervaring hebt met het maken van journalistieke producties en je daar verder in wilt ontwikkelen.

We vragen:

 • Enkele jaren relevante werkervaring
 • Affiniteit met stedelijke en gebiedsontwikkeling
 • De capaciteit om tot de kern komen van complexe materie en dit vertalen in toegankelijke verhalen
 • Beheersing van verschillende journalistieke genres, zoals achtergrondverhalen, interviews, reviews en reportages, maar ook verdiepende nieuwsartikelen
 • Opereert vanuit het idee ‘een bron is geen bron’ en dus de telefoon pakt om uit te zoeken hoe het nu echt zit
 • Interesse in het maken van cross-mediale producties, zoals podcasts en video’s
 • Ervaring met social media
 • Ervaring met CMS
 • Iemand die goed zelfstandig kan werken, haalbare planningen kan maken en kan omgaan met deadlines
 • Lef! Bijvoorbeeld door toch te solliciteren ook al voldoe je niet aan alle bovenstaande punten, maar weet je zeker wat toe te kunnen voegen aan het team van de Architect

We bieden:

 • Leuke en betrokken collega’s
 • Een hybride werkvorm, waarbij we afwisselend thuis en op ons nieuwe hoofdkantoor in Zeist werken
 • Veel flexibiliteit om je eigen dag in te delen. Als je maar (digitaal) aanwezig bent bij de redactie-overleggen op de dagen dat je voor ons werkt
 • Begeleiding bij het maken, publiceren en delen van journalistieke producties
 • Een groot netwerk binnen de Nederlandse stedenbouw-, landschapsarchitectuur- en architectuurwereld
 • Veel ruimte voor initiatief, we horen graag wat jij wilt doen en wat volgens jou beter zou kunnen
 • Een jaarcontract voor 24 uur met zicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren
 • Een marktconform salaris op basis van je ervaring (€3.000,- tot €4.200,- bruto per maand o.b.v. 36 uur)

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 22 mei 2023 door je motivatie en CV te mailen naar Jasper Magis, recruiter, jaspermagis@vmnmedia.nl. Schrijf in je brief waarom deze functie jou op het lijf geschreven is, wat je achtergrond is, waarin je graag wilt ontwikkelen en over welk onderwerp je een artikel zou willen schrijven. Als je een tekst, video of podcasts hebt waar je trots op bent, stuur die dan mee!

Heb je inhoudelijke vragen? Dan kun je hoofdredacteur Merel Pit hiervoor benaderen door haar te mailen of te bellen, via merelpit@vmnmedia.nl of 06 43 81 78 68.

Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Jasper Magis via jaspermagis@vmnmedia.nl of 06 15 64 39 50.

Lees meer over

Redactie de Architect

Redactie de Architect

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.