N70: de CO2-vriendelijke baksteen met een moderne duurzame look

N70: de CO2-vriendelijke baksteen met een moderne duurzame look

N70 is één van de uitblinkers in het gamma van Nelissen Steenfabrieken. Deze CO2-vriendelijke baksteen met speciaal formaat heeft dan ook alles wat je van een hedendaagse gevelsteen verwacht: esthetisch én ecologisch!

N70 beschikt over een exclusief gevelsteenformaat: ±240 x 70 x 40 mm (N70/4) en ±240 x 70 x 50 mm (N70/5). Door deze afmetingen is de N70 niet alleen 3 cm smaller, maar ook 3 cm langer dan een traditionele gevelsteen in waalformaat. Een kleine verandering met een wereld van verschil!

N70 heeft een productie met een lagere CO2-uitstoot

De keuze voor N70 staat gelijk aan de keuze voor een ecologische gevelsteen. De ecologische voetafdruk van de N70 is namelijk een stuk kleiner dan die van een klassieke baksteen. Dat komt omdat de CO2-uitstoot bij N70 25% lager ligt dan bij een traditionele gevelsteen (WV 50).

De productie van de N70 gebeurt dan ook op een milieuvriendelijke manier. Bij de fabricage van de N70 komt er 30% minder gasverbruik aan te pas dan bij de productie van het traditionele WV 50-gevelsteenformaat. Een CO2-vriendelijke keuze dus!

CO2-vriendelijke baksteen N70 geeft gebouwen een duurzame look

Optimaal transport

Door zijn slanke vorm (een breedte van slechts 7 cm) weegt de N70 minder dan een traditionele gevelsteen. Het gewicht per m² op de vrachtwagen is dus ook lager. Daardoor kunnen er meer gevelstenen in één keer getransporteerd worden en wordt het transport uiteindelijk CO2-vriendelijker.

CO2-vriendelijke baksteen N70 geeft gebouwen een duurzame look

Voordelige verwerking

N70 is ook een gunstige keuze in het verwerkingsproces. Het smalle model zorgt ervoor dat er minder stenen nodig zijn per m².  Daardoor is er ook minder mortel nodig dan bij de verwerking van bakstenen met een traditioneel formaat. Bij N70/4 bespaar je zo’n 15% mortel. N70/5 gaat nog een stapje verder, hier loopt de mortelbesparing op tot 30% én gebruik je bovendien minder stenen per m².

CO2-vriendelijke baksteen N70 geeft gebouwen een duurzame look

Esthetisch resultaat

Het resultaat van het toepassen van N70-gevelstenen bij een project? Een slanke gevel met een moderne look! En ook hier biedt N70 nog ecologische voordelen: door de dunnere buitenmuren kan je meer binnenruimte creëren of de spouwmuren extra isoleren. Dat zorgt dan weer voor een lagere energiefactuur.

Ontdek het N70 gamma

Benieuwd welke gevelstenen beschikbaar zijn in N70/4 en N70/5? Ontdek het op de productpagina van Nelissen.

Dit artikel is gesponsord door Nelissen Steenfabrieken.