Een duurzame marmerlook met droomachtige schoonheid

Een duurzame marmerlook met droomachtige schoonheid

Cosentino Group, toonaangevend specialist in hybride minerale oppervlakken voor architectuur- en designtoepassingen, lanceert haar nieuwste Silestone® collectie genaamd Ethereal. Hiermee maakt de onderneming een grote sprong op het gebied van design, innovatie en duurzaamheid. Ook deze collectie is geproduceerd met behulp van de exclusieve en baanbrekende HybriQ®-technologie. Een mijlpaal in de industrie die een nieuw productieproces en een nieuwe samenstelling voor Silestone® met zich meebrengt.

Silestone® Ethereal is een collectie van vier op marmer geïnspireerde kleuren die de droomachtige schoonheid van de lucht verwoorden met marmer dessins met diepe, fijne aders op een witte ondergrond. De collectie wordt beschouwd als een evolutie van de eerder geïntroduceerde Eternal collectie.

Ethereal, beauty beyond natural

Marmerlooks zijn ongekend populair in interieurdesign. Met deze collectie biedt Cosentino meerdere designopties voor uiteenlopende ontwerpen. Kies voor harmonieuze rust voor de avant-garde blauw getinte aders van Ethereal Dusk. De goud-grijze aders van Ethereal Glow zorgen juist voor een klassieke elegantie, terwijl de aderpatronen van Ethereal Noctis een meer moderne look bieden. En het marmerpatroon van Ethereal Haze combineert dankzij de verschillende grijstonen in iedere ruimte. Zo is er een marmerlook voor iedere persoonlijke stijl en smaak.

Milieuvriendelijke productie

De Silestone® Ethereal collectie wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ®+-technologie. Dit nieuwe productieproces hergebruikt 99% van het water uit de productieprocessen, maakt voor 100% gebruik van hernieuwbare elektrische energie en heeft minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling. Bovendien wordt bij het nieuwe productieproces de aanwezigheid van kirstallijn silica aanzienlijk verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit minerale grondstoffen en materialen van gerecyclede oorsprong. Met deze nieuwe samenstelling blijven de uitstekende mechanische en technische prestaties en de tijdloze schoonheid intact, maar met een duurzame focus en nieuwe ontwerpmogelijkheden, waaronder verbeterde diepte en transparantie.

Silestone Ethereal, duurzame marmerlooks

Duurzaam geproduceerd

Cosentino Group investeert elk jaar opnieuw een aanzienlijk percentage van haar omzet in de toepassingen van milieuoplossingen zoals afvalterugwinning, circulair waterbeheer en duurzame productinnovatie.

Dit jaar begin het bedrijf met de bouw van wat de grootste zonnepanelen installatie voor eigen verbruik zal worden die in gebruik wordt genomen in Spanje, en een van de grootste installaties van Europa. Het project zal niet alleen bijdragen aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk, maar zal ook een initiatief voor biodiversiteitsherstel combineren. Zo zal 15 hectare aan het zonneplatform worden toegewezen aan een biodiversiteitsproject op basis van de aanplant van flora en autochtone soorten.

Men heeft de afgelopen jaren krachtige maatregelen genomen om meer efficiëntie te bereiken op het gebied van energie, verbruik van hulpbronnen, gebruik van hernieuwbare elektriciteit en een duurzaam mobiliteitsbeleid. Zo wordt zowel aan de voorkant, als tijdens het productieproces en in de producten zelf gewerkt aan de versterking van het milieu- en duurzaamheidsbeleid van Cosentino. Met Silestone® kies je voor een milieuvriendelijke variant van niet van echt te onderscheiden marmer.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino.