Dit zijn de nominaties voor de ARC21 Meubel Award
Nominaties ARC21 Meubel Award

Dit zijn de nominaties voor de ARC21 Meubel Award

Studio Nienke Hoogvliet, Joost van der Vecht en Bs;bp maken dit jaar kans op de ARC21 Meubel Award. Zij zijn genomineerd met respectievelijk When recycling is (not) the answer, Occony Peak Chair en Spaces Open Desk. Juryvoorzitter Ineke Hans vertelt in deze video meer over de geselecteerde ontwerpen.

Voor de ARC21 Meubel Award viel er wat te kiezen voor de jury. Er stonden veertien uiteenlopende ontwerpen op de longlist van dit jaar. Op basis van de criteria duurzaamheid, urgentie en innovatie zijn uiteindelijk drie nominaties geselecteerd.

Ben je benieuwd naar de genomineerde ontwerpen? In onderstaande video vertelt juryvoorzitter Ineke Hans je alles over de drie nominaties.

Op 18 november maakt de jury de winnaar bekend van de ARC21 Meubel Award. Dan worden ook de andere ARC21 Awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond.

Jury

De jury van de ARC21 Meubel Award bestaat dit jaar uit Ineke Hans (Ineke Hans Studio, voorzitter), Giovanni Bellotti (Studio Ossidiana), Jeroen Junte (DesignDigger.nl) en Marieke Giele (de Architect).

Bekijk de genomineerde ontwerpen

Marieke Giele

Marieke Giele

Marieke Giele (1993) studeerde Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk. Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners. Van 2015 tot 2022 was zij werkzaam als vakredacteur bij de Architect. Tegenwoordig werkt Marieke bij Mei Architects and planners.