Silestone by Cosentino introduceert eerste CO2-neutrale collectie kwartsoppervlakken

Silestone by Cosentino introduceert eerste CO2-neutrale collectie kwartsoppervlakken

Silestone by Cosentino innoveert binnen de sector van kwartsoppervlakken en industrieel vervaardigd steen met de allereerste CO2-neutrale collectie op de markt. Deze collectie, genaamd Sunlit Days, bevestigt het belang dat men hecht aan het milieu, circulaire economie en duurzaam beheer. In samenwerking met verschillende projecten en een partnerprogramma voor het behoud van de zeebodem, engageert Cosentino zich om de CO2 -uitstoot van de volledige levenscyclus van deze collectie te compenseren.

Sunlit Days is een collectie van vijf levendige kleuren in sereen wit (Faro White), zijdeachtig grijs (Cincel Grey), aards rood (Arcilla Red), verfijnd blauw (Cala Blue) en harmonieus groen (Posidonia Green) geïnspireerd op de Middellandse Zee en de verbinding met de natuur. Onderdeel van deze collectie is de deelname aan een speciaal initiatief van non-profit organisatie Equilibrio Marino voor het herstel van Posidonia-weiden, die nodig zijn om CO2 te verminderen en om het zeeleven te herstellen.

Hybriq-technologie

De Silestone Sunlit Days collectie wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende Hybriq-technologie. Dit nieuwe productieproces hergebruikt 99% van het water uit de productieprocessen, maakt voor 100% gebruik van hernieuwbare elektrische energie en heeft minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling. Bovendien wordt Bij het nieuwe productieproces de aanwezigheid van kirstallijn silica aanzienlijk verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit minerale grondstoffen en materialen van gerecyclede oorsprong. Met deze nieuwe samenstelling blijven de uitstekende mechanische en technische prestaties en de tijdloze schoonheid intact.

Klimaatneutrale collecties van Cosentino
Hoofdkantoor van Cosentino Group in Almeria

Duurzame collecties

Naast deze collectie wordt ook de gehele Dekton collectie volledig CO2-neutraal geproduceerd, van de extractie van de grondstof tot het gebruik van het product, tot het einde van zijn levensduur. Men heeft de afgelopen jaren krachtige maatregelen genomen om meer efficiëntie te bereiken op het gebied van energie, verbruik van hulpbronnen, gebruik van hernieuwbare elektriciteit en een duurzaam mobiliteitsbeleid. Het bedrijf investeert elk jaar opnieuw een aanzienlijk percentage van haar omzet in de toepassingen van milieuoplossingen zoals afvalterugwinning, circulair waterbeheer en duurzame productinnovatie. Dit jaar begin het bedrijf met de bouw van wat de grootste zonnepanelen installatie voor eigen verbruik zal worden die in gebruik wordt genomen in Spanje, en een van de grootste installaties van Europa. Een project wat 37.000 zonnepanelen omvat op een totale oppervlakte van meer dan 40 hectare binnen het eigen industriepark.

Het project, dat kadert in de decarbonisatiestrategie van het bedrijf voor 2030-2050, zal niet alleen bijdragen aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk, maar zal ook een initiatief voor biodiversiteitsherstel combineren. Zo zal 15 hectare aan het zonneplatform worden toegewezen aan een biodiversiteitsproject op basis van de aanplant van flora en autochtone soorten. Zo wordt zowel aan de voorkant, als tijdens het productieproces en in de producten zelf gewerkt aan de versterking van het milieu- en duurzaamheidsbeleid van Cosentino.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino