MoederscheimMoonen ontwerpt nieuwbouwwoningen Parkbuurt Rotterdam

MoederscheimMoonen ontwerpt nieuwbouwwoningen Parkbuurt Rotterdam

Op een steenworp afstand van het centrum van Hoogvliet in Rotterdam ontwikkelt zich een nieuwe buurt in de groene wijk Meeuwenplaat. In opdracht van Heijmans creëerde MoederscheimMoonen Architects het ontwerp van de 24 twee-onder-een-kapwoningen en zes herenhuizen in de dijkzone van het gebied.

Waar de huidige woningen in het gebied de overgang naar het park maken via een veranda, maakte MoederscheimMoonen deze overgang met een pergola. Door deze pergola kan veel groen rondom de woningen groeien en behouden de huizen zo veel mogelijk daglicht. Ook geeft dit de woningen samen met de aluminium gevelbeplating en het speelse metselwerk een fijne uitstraling.

Tussen de pergola en de woningen ontstaan knusse zitjes om van de buitenlucht te genieten, waarbij de tuin in directe verbinding staat met het park. In het park vind je tussen de bomen en kronkelende wandelpaadjes genoeg speeltoestellen voor kinderen. Met de juiste beplanting wordt er een goede balans gecreëerd tussen ecologie en activiteit.

MoederscheimMoonen Parkbuurt

Opdrachtgever: Heijmans Vastgoedontwikkeling
Ontwerp: oktober 2020
Programma: 24 twee-onder-een-kap-woningen en zes herenhuizen.
BVO: 5.820 m²
Status: In ontwikkeling

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.