Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur

Ellen Schindler, CEO van De Zwarte Hond, is benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.
Beeld Chantal Elisabeth Ariëns

Ellen Schindler heeft na haar opleiding aan de Willem de Kooning Academy en de Erasmus school of History, Culture and Cummunication haar kracht en liefde voor cultuur omgezet in een professionele loopbaan. Sinds 2018 is ze partner/CEO van De Zwarte Hond, waar ze verantwoordelijk is voor Business Strategy & Development, Branding, PR & Communicatie, de Academy en Internationalisering. Tot 2018 was ze CEO bij Kossmanndejong exhibition architects, een ontwerpbureau voor museale inrichting.

‘Hoe krijg je een sector die meer dan een jaar lam is gelegd opnieuw in beweging en vooral, hoe helpen we de sector ook verder?’

Ellen Schindler

Ellen heeft in het verleden in verschillende commissies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zitting gehad, en momenteel is zij bestuurslid van Conny Janssen Danst. In 2016 was zijn lid van de Commissie Actie-agenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp bij de Raad voor Cultuur.

Lees ook: