Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur
Beeld Chantal Elisabeth Ariëns

Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur

Ellen Schindler, CEO van De Zwarte Hond, is benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Ellen Schindler heeft na haar opleiding aan de Willem de Kooning Academy en de Erasmus school of History, Culture and Cummunication haar kracht en liefde voor cultuur omgezet in een professionele loopbaan. Sinds 2018 is ze partner/CEO van De Zwarte Hond, waar ze verantwoordelijk is voor Business Strategy & Development, Branding, PR & Communicatie, de Academy en Internationalisering. Tot 2018 was ze CEO bij Kossmanndejong exhibition architects, een ontwerpbureau voor museale inrichting.

'Hoe krijg je een sector die meer dan een jaar lam is gelegd opnieuw in beweging en vooral, hoe helpen we de sector ook verder?'

Ellen Schindler

Ellen heeft in het verleden in verschillende commissies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zitting gehad, en momenteel is zij bestuurslid van Conny Janssen Danst. In 2016 was zijn lid van de Commissie Actie-agenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp bij de Raad voor Cultuur.

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Project One Baelskaai: gevelbekleding in een duinlandschap

Project One Baelskaai: gevelbekleding in een duinlandschap

In de haven van Oostende staat One Baelskaai, hét boegbeeld van Oosteroever. Een gebouw met golvende terrassen die passen bij het duinlandschap en de zee. Ook de gevelbekleding sluit hier goed bij aan

Beeld Spie

SPIE brengt nieuw leven in Haagse atoombunker

De Noodzetel in Den Haag, een onder de grond gelegen schuilkelder uit de periode van de Koude Oorlog, wordt door SPIE weer tot leven gewekt als culturele hub.

Beeld Shutterstock

Nieuwe Instituut, BNA, CoLA, SCI, IABR, VDM en Volume werken samen voor bredere zichtbaarheid ontwerpsector

Onder de naam 'Architectuur Overal' werken diverse Nederlandse architectuurorganisaties samen aan een bredere zichtbaarheid van architecten en ontwerpers, om zo een betere aansluiting te maken met politiek en maatschappij. Het initiatief komt voort uit een belofte die de directie van het Nieuwe Instituut deed in een ingezonden brief in NRC op 25 augustus 2023.

Merel Pit in gesprek met Jurriaan van Stigt (links) en Guus Degen. Beeld Raf van Oosterhout

de Architect in Pakhuis de Zwijger, 'Wat goed scoort binnen de MPG, kan voor BREEAM een minpunt zijn'

Op 19 juni stond de Architect weer in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger. Samen met zeven sprekers bracht hoofdredacteur Merel Pit de meest recente printuitgave over 'Hybride duurzaamheid' tot leven. De avond stond in het teken van voorbeeldstellende projecten, klimaatrichtlijnen, zelfontwikkelde CO2-rekenmethodes en een reflectie daarop van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra.