Verborgen luxe voor de badkamer

Verborgen luxe voor de badkamer

Cosentino, vooraanstaand producent van materialen voor architectuur en design, en interieurarchitect Remy Meijers introduceren samen Scondido. De gerenommeerde interieur- en productdesigner ontwierp in zijn 25-jarig jubileumjaar speciaal voor Cosentino een uniek badmeubel.

Scondido, een vrijstaand badkamermeubel volledig vormgegeven uit Dekton® by Cosentino, is ontstaan uit het idee van een solide, monolithisch blok steen. Voor dit solitaire badmeubel liet de Nederlandse ontwerper zich inspireren door het materiaal Dekton®. De krachtige uitstraling van Dekton® heeft Meijers als het ware gevangen in het ontwerp. De oervorm van een stenen blok is de basis voor dit unieke badkamermeubel dat zowel solitair in een ruimte, als duo, of als onderdeel van een rij-opstelling perfect tot zijn recht komt.

Designobject

Het meubel, dat oogt als een designobject, bevat twee verborgen opbergruimten welke in de vorm van een ladekast aan de zijkant van het meubel zijn geïntegreerd. Hierdoor biedt het meubel plaats aan allerlei badkamerbenodigdheden. Rondom het gehele blok zijn groeves aangebracht die zorgen voor een stoere, elegante uitstraling.

Voor de kranen op de meubels koos Remy Meijers voor Dornbracht Mem Brushed Brass (mat-goud) in de uitvoering in Laurent en voor het model in Laos de Dornbracht Mem in Dark Platinum (mat-antraciet). De productie van het meubel is puur vakmanschap: het binnenwerk bestaat uit Amerikaans notenhout zorgvuldig op maat in het meubel verwerkt door Bom Interieurs. Het buitenwerk bestaat uit Dekton®, geheel op maat gemaakt door Lenarduzzi Natuursteen.

Het meubel kan plug en play worden geplaatst in een badkamer of slaapkamer maar bijvoorbeeld ook als functioneel design object in een lobby of receptie. Remy Meijers: “Ik wilde graag een meubel ontwerpen dat als een kunststuk in een Verborgen luxe voor de badkamer ruimte kan staan, en tóch beschikt over praktische eigenschappen. Scondido staat synoniem voor verborgen, wat een mooie tegenstelling is aangezien het meubel zeker opvalt in de ruimte, maar over verborgen extra’s beschikt.

Twee elegante kleuren

Het badkamermeubel Scondido is vervaardigd in twee elegante kleuren met een industriële uitstraling. De exclusieve kleur Dekton® Laurent heeft een matte afwerking. De kleur is geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent en kenmerkt zich door de spectaculaire donkere bruingrijze achtergrond met een opvallend oranjegoud aderpatroon. Dekton® Laos is geïnspireerd op betonachtige, industriële materialen.

Dankzij de matte afwerking met antracietgrijze ondergrond met lichte en donkere aders is deze kleur ideaal voor liefhebbers van eigentijdse ontwerpen.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino