RIBA stuurt deel werknemers met verlof
Beeld Shutterstock

RIBA stuurt deel werknemers met verlof

De RIBA heeft aan Architects Journal bevestigd dat de organisatie dertig procent van zijn driehonderd Britse werknemers met verlof zal sturen als reactie op de coronascrisis.

De lidmaatschapsorganisatie, wiens president Alan Jones wordt onderzocht wegens mogelijk misbruik van positie en RIBA-fondsen, zei dat het zou vertrouwen op het door de regering van het Verenigd Koninkrijk ingestelde steunfonds voor bedrijven om 'banen veilig te stellen en een niveau van financiële zekerheid voor het instituut te waarborgen'.

In het kader van de regeling betaalt de HMRC 80 procent van het salaris van werknemers tot 2500 pond per maand voor degenen die anders tijdens de crisis zouden zijn ontslagen.

Architects Journal heeft ook vernomen dat Benoy en Sheppard Robson, Scott Brownrigg en Atkins ook personeel op verlof hebben gezet.
Op 7 april kondigde Foster + Partners aan dat het een aantal van zijn werknemers had ontslagen en vroeg elke medewerker om een loonsverlaging van 20 procent te accepteren als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder bij de bron>>