Monografie Architectuur

Ieder kwartaal introduceren we drie monografieën (digitaal). Alle monografieën, die circa 60 pagina’s tellen, zijn gratis toegankelijk voor (proef*) abonnees van de Architect. 

Abonnees van de Architect krijgen gratis online toegang tot de monografie. Klik op de hieronder verschenen monografieën.
Geen abonnee? Lees de Architect magazine (print en/of digitaal) en alle monografieën. Bekijk hier de mogelijkheden >

Verschenen monografieën

Wonen in hoge dichtheid – juni 2019

Er verrijzen steeds meer hoogbouwprojecten in Nederlandse steden. In deze monografie bespreken we de kansen die deze vorm van verdichting biedt.
Er komen zes projecten aan bod, die invulling geven aan het verdichtingsvraagstuk:
Pontsteiger in Amsterdam, door Arons en Gelauff architecten, Norra Tornen in Stockholm, door OMA, Willemstoren in Rotterdam door IWT en Studio for New Realities, The Red Apple in Rotterdam door KCAP Architects&Planners, Future Towers in Pune door MVRDV en Rhapsody in West in Amsterdam door Tangram Architekten.

KAAN Architecten – maart 2019

Monografie Architectuur

KAAN architecten is een van de meest succesvolle Nederlandse architectenbureaus van deze tijd. Tot de belangrijkste projecten van dit bureau behoren de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag, onderwijscentrum CUBE in Tilburg, De Bank in Rotterdam, Bibliotheek Utopia in Aalst, B30 in Den Haag en Crematorium Siesegem in Aalst. KAAN werkt van stoel tot stad en koppelt praktische know-how aan academische expertise op de gebieden van ontwerp en onderzoek.

In deze digitale monografie vind je naast een selectie van de belangrijkste gebouwen van het bureau ook een inleiding op het werk. Circa 60 pagina’s inspiratie!

Abonnees van de Architect krijgen gratis online toegang tot de monografie. Lees, luister en bekijk >
Geen abonnee? Lees de Architect magazine (print en/of digitaal) en alle monografieën. Bekijk hier de mogelijkheden >


Bekijk ook onze andere monografieën