Een glaswand met schuif- of draaideur? Zo behoud je het strakke design
De Divina Slide schuifdeuren

Een glaswand met schuif- of draaideur? Zo behoud je het strakke design

Glazen scheidingswanden worden pas echt interessant als je er elk type deur in kan verwerken. Maar hoe zorg je ervoor dat de het strakke design van de wand in 'steel look' niet onderbroken wordt?

In de Red Dot Product Award-winnaar ‘divina’, kun je naar keuze een ‘Slide’ (glazen schuifdeur) of ‘Swing’ (draaideur) monteren in een ‘steel look’ glaswand met strakke aluminium profielen. Met een loopprofiel ingewerkt in het plafond, komt het bovenprofiel van een Slide schuifdeur even hoog als het achterliggend profiel van de divina scheidingswand.

Van de ondergeleider is zelfs niets te zien en met een schuifdeur die aan beide kanten identiek afgewerkt is, levert dat een uiterst strak resultaat op. De stoppers of het ‘softclose’ systeem kan je in een handomdraai tot op de juiste positie bijstellen. Net als de wand zelf is ook deze glazen schuifdeur eenvoudig en snel te installeren. Flexibel als die is passen de universele profielen ervan voor gehard glas van 8 of 10 mm én voor gelaagd glas van 44.2 of 55.2 mm. Met het glas rondom geklemd in de profielen, kan je rekenen op een super sterke verbinding tussen de profielen en de rolstelsels. En aangezien het glas niet verlijmd wordt, is ook vervangen kinderspel. Leuk weetje: de Slide schuifdeur kan je – naast de divina wand – combineren met eender welke andere wand. Divina Slide is beschikbaar met profielen in zwart, wit en grijs.

Swing draaideur onzichtbaar geïntegreerd

De glazen binnenwand kan je verder ook voorzien van een draaideur, naar wens zelfs kamerhoog (tot 2.800 mm). Voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo-scharnieren wordt het strakke design van de wandprofielen daarbij niet onderbroken. Een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’. Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. Ook divina Swing is beschikbaar met gehard glas van 8 en 10 mm en gelaagd glas van 44.2 of 55.2 mm dat snel en zonder te verlijmen vastgezet wordt in de verticale profielen van het deurpaneel. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter. Ook een bijpassend handvat en cilinderstlot zijn verkrijgbaar.

Divina Swing
Divina Swing

Functionaliteit en esthetiek in 1

Met het divina systeem hou je alle opties open om een interieur op te delen zonder dat je daarbij aan licht moet inboeten. Het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes zorgen ervoor dat je de positie van een vaste wand zowel horizontaal als verticaal 5 mm kan aanpassen. Dankzij het innovatieve ‘turn ‘n click’ systeem kan je er verschillende glasdiktes (6, 8 of 10 mm voor gehard en 33.1, 44.2 of 55.2 mm voor gelaagd glas) in verwerken zonder het glas in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 m hoog en 1,5 m breed zorgt dit zowel in residentiële als in commerciële toepassingen zoals restaurants en kantoren voor een industriële maar minimalistische uitstraling.

Dit artikel is gesponsord door Arlu.