Dekton by Cosentino maakt vertaalslag van exterieur naar interieur

Dekton by Cosentino maakt vertaalslag van exterieur naar interieur

IK Partners, een participatiemaatschappij gevestigd in Amsterdam, betrok onlangs een nieuw kantoor in het gebouw Valley, een pand aan de Zuidas. Dit bleek voor IK de perfecte locatie voor continue groei en een uitstekende pasvorm met de dynamische, karakteristieke en natuurlijke uitstraling die ze voor ogen hadden. Architectenbureau Fokkema & Partners kreeg de vrije hand voor de inrichting van het nieuwe kantoor aan de Zuidas met als opdracht een hoogwaardig, functioneel en tijdloos interieur te ontwerpen.

Fokkema & Partners liet zich hierbij inspireren door de setting in Valley. Het natuursteen in de gevel, de contrasten in kleurstelling en materialisatie, de gevel en de beplanting van alle terrassen vormden de inspiratie voor het interieur van de IK-kantoren.

Het interieur is integraal ontworpen. De indeling is zowel functioneel als ruimtelijk: er is gedacht aan akoestiek, kunst, beplanting en aan diverse installatietechnieken. Dit is samengesteld uit een palet van verschillende materialen: houten vloeren en wandbekleding, tapijt, gestoffeerde wanden en bladen en meubels van steen.

Om aansluiting te vinden met het natuursteen van het gebouw en om een hoogwaardige, esthetische en technisch duurzame afwerking te krijgen, koos de architect voor een aantal iconische onderdelen in het ontwerp voor Dekton by Cosentino. Door de hardheid van Dekton en het feit dat dit materiaal krasvrij en makkelijk te reinigen is, werd het op diverse plekken toegepast in de kantoren van IK.

Dekton by Cosentino maakt vertaalslag van exterieur naar interieur

Toepassingen

  • De horizontale en verticale bekleding van het centrale ‘duo
    meubel’ in de foyer: receptie en sta meubel.
  • De keukenbladen en achter- en zijwanden van de nissen van
    de pantry’s.
  • Tafelblad in lunchruimte.
  • Afdekking bovenblad kasten in de kantoren.

Er werd gekozen voor Dekton Stonika Arga in de afwerkingen Xgloss en Polished. Dekton Arga is geïnspireerd op het kwartsiet van de Taj Mahal en combineert de luxe van natuursteen met de eigenschappen van Dekton. De egale crèmekleurige achtergrond, met subtiele bruin-gouden aders, intensiveert de dramatische structuur. Een hyperrealistische tekening, met een oogverblindende glans, geeft diepte en rijkdom aan dit
materiaal.

Dekton by Cosentino maakt vertaalslag van exterieur naar interieur

Ook is Dekton Opera toegepast, deze kleur is geïnspireerd op het elegante Italiaanse Carrara-marmer en heeft een unieke Velvet afwerking. Zoals de naam al doet vermoeden voelt het oppervlak fluweelzacht aan bij aanraking. Eenvoudige, lichtgrijze aders zorgen voor meer diepte en verfijning op een zacht-witte ondergrond, met als resultaat een klassieke elegante uitstraling.

Dit artikel is gesponsord door Cosentino.