Ecologisch bouwen met CO2-vriendelijke baksteen N70

Ecologisch bouwen met CO2-vriendelijke baksteen N70

N70 is één van de uitblinkers in het gamma van Nelissen Steenfabrieken. Deze CO2-vriendelijke baksteen met speciaal formaat heeft dan ook alles wat je van een hedendaagse gevelsteen verwacht: esthetisch én ecologisch! N70 beschikt over een exclusief gevelsteenformaat. De N70 is niet alleen 3cm smaller, maar ook 3cm langer dan een traditionele gevelsteen in waalformaat. Een kleine verandering met een wereld van verschil!

De keuze voor N70 staat gelijk aan de keuze voor een ecologische gevelsteen. De ecologische voetafdruk van de N70 is namelijk een stuk kleiner dan die van een klassieke baksteen. Dat komt omdat de CO2-uitstoot bij N70 25% lager ligt dan bij een traditionele gevelsteen (WV 50). De productie van de gevelstenen met dit speciale formaat gebeurt dan ook op een milieuvriendelijke manier. Bij de fabricage van de N70 komt er 30% minder gasverbruik aan te pas dan bij de productie van het traditionele WV 50-gevelsteenformaat. Een CO2-vriendelijke keuze dus!

Door zijn slanke vorm (een breedte van slechts 7 cm) weegt de N70 minder dan een traditionele gevelsteen. Het gewicht per m² op de vrachtwagen is dus ook lager. Daardoor kunnen er meer gevelstenen in één keer getransporteerd worden en wordt het transport uiteindelijk CO2-vriendelijker.

Esthetisch en ecologisch bouwen met gevelsteen N70

Voordelige verwerking

Ook in het verwerkingsproces is de N70 een gunstige keuze. Het smalle model zorgt ervoor dat er minder stenen nodig zijn per m².  Daardoor is er ook minder mortel nodig dan bij de verwerking van bakstenen met een traditioneel formaat. Bij N70/4 bespaar je zo’n 15% mortel. N70/5 gaat nog een stapje verder, hier loopt de mortelbesparing op tot 30% én gebruik je bovendien minder stenen per m².

Esthetisch en ecologisch bouwen met gevelsteen N70

Bouwen met gevelsteen N70: een uniek resultaat

Het resultaat van het toepassen van N70-gevelstenen bij een project? Een slanke gevel met een moderne look! En ook hier biedt N70 nog ecologische voordelen: door de dunnere buitenmuren kan er meer binnenruimte gecreëerd worden of kunnen de spouwmuren extra geïsoleerd worden. Dat zorgt dan weer voor een lagere energiefactuur.

Benieuwd welke gevelstenen beschikbaar zijn in N70/4 en N70/5? Ontdek het hier.

Dit artikel is gesponsord door RCA Nelissen.