Nominaties ARC22 Detail Award bekend
Vlnr: Stadhuis Leiden, Huis Vaneker en De Warmoes

Nominaties ARC22 Detail Award bekend

Voor de ARC22 Detail Award zijn dit jaar genomineerd: Huis Vaneker in Enschede door Groothuijse de Boer architecten, De Warmoes in Amsterdam door Workshop architecten en Stadhuis Leiden door Office Winhov. Volgens de jury is bij elk project voelbaar dat er lef in zit. Tegelijkertijd kenmerken ze zich door een bijzondere subtiliteit. Dat maakt het aan de toeschouwer is om langzaam de schoonheid van het architectonische detail te ontdekken.

De jury van de ARC22 Detail Award bestaat dit jaar uit Ronald Janssen (voorzitter), Violette Schönberger, Annegien van Dijk en Marieke Giele (secretaris). Oorspronkelijk zat Milad Pallesh ook in de jury, maar hij heeft zich vanwege de nominatie van woongebouw De Warmoes (waar hij zelf aan heeft gewerkt in zijn tijd bij Workshop architecten) teruggetrokken. Hij was niet op de hoogte van deze inzending en heeft zich tijdens de eerste vergadering onthouden van de discussie en stemming over dit project. 

Bekijk de video voor een sfeerimpressie tijdens het jurybezoek:

Nominaties ARC22 Detail Award bekend

00:00
00:00/00:00

Op 2 november wordt in Amare, Den Haag, de winnaar van de ARC22 Detail Award bekend gemaakt.

Marieke Giele (1993) studeerde Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk. Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners. Van 2015 tot 2022 was zij werkzaam als vakredacteur bij de Architect. Tegenwoordig werkt Marieke bij Mei Architects and planners.