Nominaties ARC22 Innovatie Award bekend
Vlnr Anna Stay Model 2022, Wikihouse Almere en Gemeentehuis Voorst

Nominaties ARC22 Innovatie Award bekend

Ontwerpburo Muller, De Twee Snoeken en ANNA zijn de kanshebbers voor de ARC22 Innovatie Award. Zij zijn genomineerd met respectievelijk Wikihouse De Stripmaker in Almere, Huis van de gemeente Voorst en ANNA model 2022.

De jury van de ARC22 Innovatie Award had vooraf aan het juryberaad alle 23 projecten bekeken die op de longlist stonden. Zoals elk jaar begon ook dit overleg met het definiëren van het begrip innovatie. Voor dit jaar koos de jury voor opschaalbaarheid, herbruikbaarheid, of de projecten wel of niet zijn gerealiseerd en of ze hebben voldaan aan de inzendeis qua opleverdatum. Dit laatste bleek in de discussie doorslaggevend te zijn voor de uiteindelijke keuze voor de nominaties.

Op 2 november maakt de jury de winnaar bekend van de ARC22 Innovatie Award. Dan worden ook de andere ARC22 Awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Den Haag.

Bekijk de video van de genomineerden.

Nominaties ARC22 Innovatie Award bekend

00:00
00:00/00:00

De jury van de ARC22 Innovatie Award bestaat dit jaar uit Daan Bruggink (voorzitter), architect en founder van ORGA architect. Maartje Dros van Studio Eric Klarenbeek en Maartje Dros, Ad Kil van RO&AD Architecten, Nienke Hoogvliet van Studio Nienke Hoogvliet en Astrid de Wilde, de Architect (secretaris).

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.