Waarom deze gevelsteen perfect is voor esthetisch en ecologisch bouwen

N70 is één van de uitblinkers in het gamma van Nelissen Steenfabrieken. Deze CO2-vriendelijke baksteen met speciaal formaat heeft dan ook alles wat je van een hedendaagse gevelsteen verwacht: geschikt voor esthetisch én ecologisch bouwen!

N70 van Nelissen Steenfabrieken beschikt over een exclusief gevelsteenformaat: ±240 x 70 x 40 mm (N70/4) en ±240 x 70 x 50 mm (N70/5). Door deze afmetingen is de steen niet alleen 3 cm smaller, maar ook 3 cm langer dan een traditionele gevelsteen in waalformaat. Een kleine verandering met een wereld van verschil!

Productie met lagere CO2-uitstoot

De productie gebeurt dan ook op een milieuvriendelijke manier. Bij de fabricage van de deze gevelsteen komt er 30% minder gasverbruik aan te pas dan bij de productie van het traditionele WV 50-gevelsteenformaat. Een CO2-vriendelijke keuze dus!

Waarom deze gevelsteen perfect is voor esthetisch en ecologisch bouwen

Optimaal transport

Door zijn slanke vorm (een breedte van slechts 7 cm) weegt de N70 minder dan een traditionele gevelsteen. Het gewicht per vierkante meter op de vrachtwagen is dus ook lager. Daardoor kunnen er meer gevelstenen in één keer getransporteerd worden en wordt het transport uiteindelijk CO2-vriendelijker.

Voordelige verwerking

N70 is ook een gunstige keuze in het verwerkingsproces. Het smalle model zorgt ervoor dat er minder stenen nodig zijn per vierkante meter.  Daardoor is er ook minder mortel nodig dan bij de verwerking van bakstenen met een traditioneel formaat. Bij N70/4 bespaar je zo’n 15% mortel. N70/5 gaat nog een stapje verder, hier loopt de mortelbesparing op tot 30% én gebruik je bovendien minder stenen per m².

Esthetisch en ecologisch bouwen met de N70

Gevelsteen met een esthetisch resultaat

Het resultaat van het toepassen van N70-gevelstenen bij een project? Een slanke gevel met een moderne look! En ook hier biedt deze gevelsteen nog ecologische voordelen: door de dunnere buitenmuren kan je meer binnenruimte creëren of de spouwmuren extra isoleren. Dat zorgt dan weer voor een lagere energiefactuur.

Ontdek het N70 gamma

Benieuwd welke gevelstenen beschikbaar zijn in N70/4 en N70/5? Kijk dan ook even op de productpagina van Nelissen of in de brochure.

Dit artikel is gesponsord door Nelissen Steenfabrieken.