De Architect zoekt een vakredacteur Architectuur/Interieur en Design

De Architect zoekt een vakredacteur Architectuur/Interieur en Design

Wil je alles weten van gebouwen, interieurs en productontwerpen, maar ook van de inspirerende mensen die erachter zitten? En vind je het geweldig om daarover te schrijven? Of zelfs podcasts en video's van te maken? Kom dan het team van de Architect versterken als vakredacteur.

Al vijftig jaar lang bestaat de Architect. Elke dag werkt de redactie er hard aan om het meest toonaangevende architectuurplatform van Nederland te zijn. Met elke week vijf nieuwsbrieven en zo’n twintig (nieuws)artikelen en longreads, een kwartaaluitgave van 200 pagina’s, digizines, de ARC Awards, podcasts, video’s en projectbezoeken, is elke dag op de redactie anders.

Voor ons compacte redactieteam zoeken wij een ondernemende en nieuwsgierige vakredacteur. Iemand die graag op pad gaat om gebouwen, tentoonstellingen en beurzen te bezoeken en om de mensen erachter te interviewen. En die helpt om onze online ambities waar te maken door het maken van journalistiek sterke producties, of het nu gaat om korte nieuwsartikelen, longreads, social mediaposts, podcasts of video’s. Het is niet erg als je nog niet in alles ervaring hebt, als je maar wel zin hebt om je erin te ontwikkelen.

Idealiter ben je opgeleid als journalist en heb je aantoonbaar kennis van de architectuur-, interieur- en/of designwereld en wil je daar nog veel meer van weten. Maar we horen ook graag van je als je bent afgestudeerd als (interieur)architect of architectuurhistoricus en je ervaring hebt met het maken van journalistieke producties en je daar verder in wilt ontwikkelen.

We vragen:

- Enkele jaren relevante werkervaring

- Affiniteit met en enige kennis van de architectuur, interieurarchitectuur en/of design

- De capaciteit om goed tot de kern komen van complexe materie en dit vertalen in toegankelijke verhalen

- Ervaring met of interesse in het maken van cross mediale producties, zoals artikelen, podcasts en video’s

- Beheersing van verschillende journalistieke genres, zoals interviews, reviews en reportages

- Ervaring met het werken met externe auteurs en fotografen

- Kennis van en ervaring met social media

- Ervaring met CMS

- Iemand die goed zelfstandig kan werken en kan omgaan met deadlines

- Lef! Bijvoorbeeld door toch te solliciteren ook al voldoe je niet aan alle bovenstaande punten, maar weet je zeker wat toe te kunnen voegen aan het team van de Architect

We bieden:

- Leuke en betrokken collega’s

- Een hybride werkvorm, waarbij we afwisselend thuis en op ons nieuwe hoofdkantoor in Zeist werken

- Veel flexibiliteit om je eigen dag in te delen. Als je maar (digitaal) aanwezig bent bij de redactie-overleggen op maandag- en donderdagochtend

- Begeleiding bij het maken, publiceren en delen van journalistieke producties

- Een groot netwerk binnen de Nederlandse architectuurwereld

- Veel ruimte voor initiatief, we horen graag wat jij wilt doen en wat volgens jou beter zou kunnen

- Een jaarcontract voor 32 of 36 uur met zicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren

- Een marktconform salaris op basis van je ervaring (€2.625,- tot €3749,- bruto per maand o.b.v. 36 uur)

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan voor 3 januari 2022 door je motivatie en CV te mailen naar Faysal El Morabit. Schrijf in je brief waarom deze functie jou op het lijf geschreven is, wat je achtergrond is, waarin je graag wilt ontwikkelen en wat je belangrijkste tip voor ons is. Als je een tekst, video of podcasts hebt waar je trots op bent, stuur die dan mee!

Heb je inhoudelijke vragen? Dan kun je hoofdredacteur Merel Pit hiervoor benaderen door haar te mailen of te bellen, via merelpit@vakmedianet.nl of 06 43 81 78 68.

Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Faysal El Morabit, recruiter, via faysalelmorabit@vakmedianet.nl of 06 10 55 52 11.

Merel Pit

Merel Pit

Hoofdredacteur de Architect

Merel Pit (1981) is sinds januari 2021 hoofdredacteur van de Architect. Daarmee is ze terug op haar ‘oude nest’ waar ze in 2008 als vakredacteur haar carrière in de architectuurjournalistiek begon. Heb je input voor sterke verhalen? Mail haar op merelpit@vmnmedia.nl.