Invisidoor: deuren van superieure kwaliteit in de publieke ruimte

Invisidoor: deuren van superieure kwaliteit in de publieke ruimte

In een nieuw bedrijfspand in het Belgische Loncin zijn de kantoren van het Call Center Ikanbi ondergebracht. Het Call Center huurt het volledige complex voor haar medewerkers. Interieurarchitect Charles Schinckus van het bureau MonArchi deed de inrichting van het hele gebouw. Waarbij de deuren in de entreehal meteen in het oog springen.

“Vanwege de grote bedrijven die Ikanbi als klant heeft, zoals Proximus, Touring, Base en BMW, is gekozen voor een high-end afwerking”, aldus interieurarchitect Charles Schinckus. “Daarom gingen we op zoek naar architecturale details die het project naar een hoger niveau tilden en een meerwaarde vormden. Zo opteerden we om in de entree te werken met de ‘Invisidoor DL’ van argenta.”

Superieure kwaliteit

“Sinds argenta hun Invisidoor op de markt bracht en we ook werkelijk het materiaal in onze handen hielden, waren we meteen overtuigd van de superieure kwaliteit. Het is de eerste keer dat we een product dat thuishoort in de high-end residentiële sector, toepassen in een publieke ruimte. De deuren zijn nu ongeveer anderhalf jaar geleden geplaatst en ondanks het veelvuldig gebruik, zijn ze nog steeds in een onberispelijke staat. Bovendien zijn ze geruisloos en gaan ze discreet en haast onzichtbaar op in hun omgeving.”

Argenta 11/2020
Kanbi Loncin

Strak en sober

Een heel grote wand in het gebouw is bedoeld om mededelingen en posters voor het personeel op te hangen. Jammer genoeg zijn er in deze wanden ook heel wat deuren opgenomen waardoor het geheel wel heel druk werd. Omdat de deurkaders volledig opgaan in de muur, lukte het de architect toch om een strak en sober geheel neer te zetten.

Charles Schinckus: “De kwaliteit van dit product is top. Deuren gaan heel vaak open en dicht. Wanneer een deur dichtslaat kan er door trillingen schade ontstaan. Dat zagen we vaak bij andere merken. Het voordeel is ook dat argenta zelf haar scharnieren ontwikkelt. Het zijn scharnieren met een bijzondere kwaliteit. Maar ook het aantal scharnieren per deur is belangrijk. In dit project hebben de deuren een hoogte van 2,70 meter. Op die hoogte zijn er maar liefst vier scharnieren voorzien, waar andere merken er bijvoorbeeld 2 of 3 plaatsen. De prijs van een extra scharnier weegt niet op tegen de problemen die ontstaan wanneer er te weinig scharnieren zijn geplaatst.”

Coherent geheel

“Invisidoor vormt een detail in dit verhaal. Aan elk detail in het gebouw ging een grondige studie vooraf om het tot een coherent geheel te maken. We hadden reeds gewerkt voor de particuliere woning van de CEO. Hij heeft ons nadien uitgenodigd om de inrichting van het kantoorgebouw voor onze rekening te nemen. Zo zijn we met het bedrijf in contact gekomen. Door dit project werd onze portefeuille van woningen opgeschaald naar grotere opdrachten in de kantoorwereld”, besluit Charles Schinckus.

Project: Kantoorruimte Callcenter Sté IKANBI BELGIUM S.A. , Loncin (BE)
Geïntegreerde producten: argenta Invisidoor DL en argenta Invisible NEO scharnieren
Design: Charles Schinckus (MonArchi Architectures d’Intérieur) & Sté IKANBI BELGIUM S.A.

Dit artikel is gesponsord door ARLU.