Joris Deur (ZZDP) neemt het op tegen Jolijn Valk voor BNA voorzitterschap

Joris Deur (ZZDP) neemt het op tegen Jolijn Valk voor BNA voorzitterschap

Nadat de BNA eerder bekend maakte Jolijn Valk, als voorkeurskandidaat van het bestuur van de BNA voor te dragen als voorzitter is nu ook Joris Deur (ZZDP) als kandidaat aangemeld. Hij kan bogen op de vereiste steun van minimaal 10 BNA-bureauleden.

Het BNA-bestuur maakt bekend dat er twee kandidaten voor de positie van BNA-voorzitter aan de ledenraad worden voorgelegd. Op 30 juni a.s. zal de ledenraad haar keuze maken. Daarmee is ook een einde gekomen aan de tot 19 mei verlengde aanmeldingsperiode, die oorspronkelijk van december 2020 tot begin mei liep.

‘We zijn blij dat de voordrachtverlenging heeft gewerkt. Er is nu echt iets te kiezen.’

Francesco Veenstra, voorzitter BNA

De beide kandidaten zullen zich presenteren op de ledenraad van 30 juni met een eigen verhaal en aanvullend gesprek. Daarna zal de ledenraad een besluit nemen. Kandidaat Deur heeft aangegeven graag zijn visie bekend te maken. Kandidaat Valk ziet op haar beurt uit naar een open en inhoudelijk proces en naar het delen van haar visie met de ledenraad. Het bestuur heeft voor haar kandidatuur veel enthousiaste ondersteunende reacties ontvangen.

De ledenraad is inmiddels op de hoogte gesteld van de dubbele kandidatuur.

Lees ook:

Lees meer over

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.