Joris Deur (ZZDP) neemt het op tegen Jolijn Valk voor BNA voorzitterschap

Joris Deur (ZZDP) neemt het op tegen Jolijn Valk voor BNA voorzitterschap

Nadat de BNA eerder bekend maakte Jolijn Valk, als voorkeurskandidaat van het bestuur van de BNA voor te dragen als voorzitter is nu ook Joris Deur (ZZDP) als kandidaat aangemeld. Hij kan bogen op de vereiste steun van minimaal 10 BNA-bureauleden.

Het BNA-bestuur maakt bekend dat er twee kandidaten voor de positie van BNA-voorzitter aan de ledenraad worden voorgelegd. Op 30 juni a.s. zal de ledenraad haar keuze maken. Daarmee is ook een einde gekomen aan de tot 19 mei verlengde aanmeldingsperiode, die oorspronkelijk van december 2020 tot begin mei liep.

'We zijn blij dat de voordrachtverlenging heeft gewerkt. Er is nu echt iets te kiezen.'

Francesco Veenstra, voorzitter BNA

De beide kandidaten zullen zich presenteren op de ledenraad van 30 juni met een eigen verhaal en aanvullend gesprek. Daarna zal de ledenraad een besluit nemen. Kandidaat Deur heeft aangegeven graag zijn visie bekend te maken. Kandidaat Valk ziet op haar beurt uit naar een open en inhoudelijk proces en naar het delen van haar visie met de ledenraad. Het bestuur heeft voor haar kandidatuur veel enthousiaste ondersteunende reacties ontvangen.

De ledenraad is inmiddels op de hoogte gesteld van de dubbele kandidatuur.

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Beeld Shutterstock

Nieuwe Instituut, BNA, CoLA, SCI, IABR, VDM en Volume werken samen voor bredere zichtbaarheid ontwerpsector

Onder de naam 'Architectuur Overal' werken diverse Nederlandse architectuurorganisaties samen aan een bredere zichtbaarheid van architecten en ontwerpers, om zo een betere aansluiting te maken met politiek en maatschappij. Het initiatief komt voort uit een belofte die de directie van het Nieuwe Instituut deed in een ingezonden brief in NRC op 25 augustus 2023.

Beeld BNA

BNA sluit zich aan als kernpartner bij het Lente-Akkoord

Op het Lente-Akkoord Congres 2024 is bekendgemaakt dat de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) toetreedt als kernpartner bij het Lente-Akkoord.

Wivina Demeester. Beeld Laïs van Gestel

Wivina Demeester: 'Ik geloof dat als de omgeving goed gemaakt is, wie dan ook er zorg voor draagt'

Als Vlaams minister van Financiën en Gebouwen creëerde Wivina Demeester de Vlaams Bouwmeester. Als initiatiefneemster van Monnikenheide, een verblijfscentrum voor mensen met een beperking in Zoersel, droeg ze met ze talloze bouwprojecten bij aan de Vlaamse architectuurcultuur. 'De woontypologieën evolueerden, maar de basis van het concept, het evenwicht tussen het private en het collectieve en de nadruk op geborgenheid, die bleef overeind.'

Beeld Shutterstock

Conjunctuurmeting BNA: vertraging vergunningverlening grootste belemmering woningbouw

67 procent van de architectenbureaus ondervindt productiebelemmering, zo blijkt uit de meest recente conjunctuurmeting die de BNA twee keer per jaar houdt onder haar leden. Het grootste probleem ligt bij trage vergunningverlening bij gemeenten, zo ervaart 83 procent van de bureaus.