Unfair Architect Award voor up-and-coming architecten van nu

Unfair Architect Award voor up-and-coming architecten van nu

Unfair presenteert de derde editie van de Unfair Architect Award, een architectuurprijs voor de beste up-and-coming architecten van dit moment. Architecten kunnen tot 21 mei hun portfolio achterlaten op de website van Unfair. De jury, met daarin onder andere Marieke Giele van de Architect maakt uit de ingezonden portfolio's een voorselectie.

De Unfair Architect Award, een unieke cross-over tussen architectuur en hedendaagse kunst, is opgezet om getalenteerde architecten een podium te geven. De winnaar van de Unfair Architect Award krijgt de unieke kans om in de lente/zomer van 2022 in Amsterdam het tentoonstellingsontwerp van de zesde editie van Unfair te ontwerpen en uit te voeren.

Hier zullen ruim 35 up-and-coming kunstenaars hun meest recente werk tonen in solo-presentaties in een uniek overzicht van de hedendaagse kunst in Nederland van dit moment.

Voor het eerst dit jaar kunnen architecten, die zich in eerste 10 jaar van hun carrière bevinden, zich aanmelden via een Open Call. Architecten kunnen tot 21 mei hun portfolio achterlaten op de website van Unfair.

De vakjury bestaat naast Marieke Giele, vakredacteur de Architect uit Afaina de Jong (AFARAI), Pascal Cornips (partner Benthem Crouwel Architects), Daan Vulkers & Keimpke Zigterman (Unknown Architects) en Peter van der Es & Adam Nillissen (Unfair). Zij zullen uit de ingezonden portfolio’s een voorselectie maken.

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.