Wie beoordeelt de ARC21 Oeuvre Award?

Wie beoordeelt de ARC21 Oeuvre Award?

De ARC21 Oeuvre Award is onderdeel van de ARC21 Awards. De prijs wordt door de redactie van de Architect jaarlijks toegekend aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Voor de prijs komen naast architecten, interieurarchitecten en designers, ook wetenschappers en opdrachtgevers in aanmerking. Maak kennis met de jury die de moeilijke keuze moet maken om de winnaar aan te wijzen.

Om te ontdekken hoe de jury van de ARC21 Oeuvre oordeelt over de kandidaten vroegen wij aan ieder jurylid ‘Waar zul jij tijdens de jurering de focus op leggen? en Waar hoeven ze bij jou echt niet mee aan te komen?

Juliette Bekkering, Juliette Bekkering Architecten (voorzitter)

Prof. ir. Juliette Bekkering is professor op de TU Eindhoven en leidt de leerstoel van Architectural Design and Engineering. Bovendien is ze ook architect directeur bij Juliette Bekkering Architecten. Voor het programma 'Design United' van 4TU leidt ze het onderwerp 'circulariteit en biobased gebouwen'. Met een sterke passie voor architecturale excellentie en onze natuurlijke omgeving, heeft ze de afgelopen jaren Summerschools geleid op VN-erfgoedgebieden, zoals de Galapasos-eilanden.

'Ik zal de focus leggen op unieke architectonische kwaliteit,  voorbeeldfunctie binnen het vakgebied en innovatieve kracht: de (innovatieve) wijze waarop nieuwe (duurzame) thema’s geagendeerd zijn.'
Julliette Bekkering

Loes Thijssen, NOAHH  (jong talent)

Ir. Loes Thijssen (1990) geeft als Associate Partner leiding aan NOAHH | Network Oriented Architecture in het verwezenlijken van de ambities van het bureau. Ze verbindt theoretische en conceptuele kaders met de ontwerppraktijk, waarbij ze zich richt op de thema’s identiteit en adaptiviteit in een bredere maatschappelijke en culturele context. Ze is in 2017 Cum Laude afgestudeerd op haar onderzoek 'The Real-Time-City' aan de TU Delft.

'Degene die de oeuvre award verdient, heeft met zijn/haar visie, een belangrijke vernieuwende bijdrage geleverd aan de maatschappij en vakinhoudelijke debat. Zijn/haar visie toont toewijding en lef. Ik zal me daarom met name richten op visie, impact en maatschappelijke meerwaarde.'
Loes Thijssen

Mendel Robbers, Schipper Bosch (opdrachtgever)

Mendel Robbers is creative director bij ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch en won met Schipper Bosch in 2015 de Gouden Piramide met ‘Industriepark Kleefse Waard (IPKW)’ en in 2020 de Gulden Feniks voor ‘De Nieuwe Stad’. Mendel is opgeleid als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven en de Aarhus School of Architecture in Denemarken. Hij werkte tijdens en na zijn studie bij UNStudio, Mecanoo en AMO/OMA. Ook is hij als adviseur ruimtelijke kwaliteit actief.

Mendel Robbers

'De oeuvre award is in mijn optiek ook een integraliteitprijs. Een award voor architecten die vele dimensies in zich verenigen: die naast architectonische waarde ook andere waarde hebben weten te realiseren, bijvoorbeeld maatschappelijke of educatieve. Ik zal de focus leggen op innovatieve, vindingrijke oeuvres die een culturele, architectonische voorbeeldwaarde voor toekomstige opgaven hebben.'
Mendel Robbers

Merel Pit (secretaris)

Merel Pit is sinds januari 2021 hoofdredacteur van de Architect. Daarmee is ze terug op haar ‘oude nest’ waar ze in 2008 haar carrière als vakredacteur in de architectuurjournalistiek begon. Terwijl ze aan de TU Eindhoven is afgestudeerd als architect, heeft ze nooit als zodanig gewerkt. In plaats daarvan heeft ze zich ontwikkeld in het maken van journalistieke producties.

ARC Awards

De winnaar van de ARC21 Oeuvre Award wordt in juni bekend gemaakt. De feestelijke prijsuitreiking van de Oeuvre Award en de andere ARC21 Awards is op 18 november. Kijk voor meer informatie op www.arc-awards.nl

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.