Qville in Essen (BE) door B-architecten. Beeld Lucid

Qville cohousing project in Essen (BE) - B-architecten

De voormalige stallen zijn rond Essen een begrip. Gebouwd in 1896-1897 dienden de stallen als quarantaineplaats voor vee, voorafgaand aan het verhandelen. Destijds groeide de site uit tot een waar handelscentrum en is vandaag de dag erkend als monument. B-architecten transformeerde het monument tot een cohousing project, met als resultaat een uniek dorpje.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Heem Cohousing, Kalmthout

  • Ontwerpbureau

    B-architecten, Antwerpen

  • Medewerkers

    Christophe Combes, Evert Crols, Mira De Winne, Dirk Engelen, Jenne Gits, Sven Grooten, Inês Lourenço, Steven Stessens, Sietse Van Doorslaer, Brecht Van Duppen

  • Oplevering

    voorlopige oplevering 09/2020

  • Programma

    cohousing

  • Plaats

    Essen

  • Adviseur constructie

    STUDIEBUREAU VAN HOORICKX bvba, Turnhout

  • Aannemer

    Huybreckx nv, Turnhout

  • Landschapsarchitect

    Bart & Pieter Garden Architects, Antwerpen

  • Bruto inhoud (m3)

    6.641m²

  • Voorlopig ontwerp

    06/2016

  • Definitief ontwerp

    11/2016

  • Aanvang bouw

    06/2017