












Op onze spontane oproep om je mooiste architectuurfoto in de sneeuw te mailen is goed gereageerd. We maakten een selectie. Onderstaand het resultaat.
Vanuit een klein vliegtuig legde luchtfotograaf Bart Hofmeester (1921-2001) Nederland vast. Hij maakte meer dan achthonderd vlieguren per jaar, twintig volle werkweken, en zag hoe het land veranderde. Zijn foto's van Almere zijn nu samengebracht in een fotoboek.
Rotterdam staat bekend als de stad van de architectuuriconen. Fotograaf Loes van Duijvendijk laat deze in haar werk slechts een enkele keer op de achtergrond verschijnen. Ze gaat juist op zoek naar bijzondere details in het alledaagse stads- en straatbeeld. Kleurrijke gevelpatronen en contrastrijke afscheidingen maken deel uit van het project City Fragments.
Voor de jaarlijkse fotomanifestatie Noorderlicht zijn fotografen gevraagd direct of indirect te reageren op de gevolgen van de aardgaswinning. Een zeer relevant thema. Maar wat vertellen de werken ons over de Groningse bodemverzakking?
De tentoonstelling 'Architectuur in Twente' toont foto's van bouwwerken in de regio die zijn gefotografeerd door architectuurfotograaf Bart van Hoek.
Groene steden warmen minder op. Geen onnodige luxe als de temperaturen zo hoog stijgen als afgelopen week. Hoe zorgen we voor meer groen? Ban de auto!
Drie huizen, drie verbouwingen, drie verschillende contexten - en toch hebben ze veel gemeen. In Oost-Vlaanderen transformeerden drie Belgische architectenbureaus elk op eigen wijze een woning. Stijl en schaal verschillen, maar de benadering van ruimte komt sterk overeen. 'Wat stoort, wordt weggeknipt.'
Korte tijd na zijn oudere broer Rob (1938-2023) overleed op 17 juni jl. de Luxemburgse architect Léon Krier. Hij speelde in de architectuurdiscussies van de afgelopen eeuw een belangrijke en vaak controversiële rol en profileerde zich vooral als papieren architect. Bouwen wilde hij niet, naar eigen zeggen omdat hij geen vuile handen wilde maken.