nieuws

Start renovatie De Walvis in Amsterdam

Architectuur

Start renovatie De Walvis in Amsterdam

In Amsterdam is gestart met de renovatie van kantoorgebouw De Walvis gelegen aan de Grote Bickerstraat in Amsterdam. KAAN Architecten maakte in opdracht van de Maarsen Groep het ontwerp.

KAAN Architecten maakte het renovatie-ontwerp met inachtneming van de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw en gebruikmakend van de nieuwste technieken waarmee het pand weer voldoet aan de huidige duurzame eisen. Ook het omliggend (parkeer)terrein wordt opnieuw ingericht en krijgt een groener karakter.

De Walvis Amsterdam ontwerp KAAN architecten

Het kantoorgebouw wordt tot op het casco gestript. Daarbij blijven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen worden grondig aangepakt. Zo krijgt het gebouw een nieuwe gevel en worden alle installaties volledig vernieuwd. Het gebouw wordt aan de waterzijde (beperkt) uitgebreid ten behoeve van representatieve kantoor- en overlegfuncties.

Naar verwachting zal de renovatie aan het begin van het tweede kwartaal 2020 worden afgerond.

Meer informatie

Lees ook:

Reageer op dit artikel