Heropening MoMu's uitgesteld naar 2021
MoMu Antwerpen. Beeld WikiMedia

Heropening MoMu's uitgesteld naar 2021

Het MoMu (Modemuseum) in Antwerpen wordt verbouwd naar een ontwerp van B-architecten. De heropening stond gepland voor dit jaar. Door het coronavirus lopen de werkzaamheden vertraging op. Het MoMu heeft daarom besloten de heropening op te schuiven naar 2021.

Vanaf de start van het museum in 2002 bleek de ruimte te klein om de permanente collectie van 30.000 stukken een plek te geven. Het MoMu zette daarom in op tijdelijke tentoonstellingen. In 2018 besloot het museum tot een renovatie van twee jaar, uitgevoerd door B-architecten, om zo meer meer plaats te creëren. De heropening, gepland voor dit jaar wordt nu door het uitbreken van het Coronavirus uitgesteld naar 2021.

B-architecten is verantwoordelijk voor de aanpassingen om de infrastructuur te optimaliseren met respect voor het oorspronkelijke gebouw, ontworpen door Marie-José Van Hee. Dit betekent dat de ruime entree en de sculpturale houten trap onaangetast blijven.

Na de verbouwing is 800 m2 extra ruimte toegevoegd en is er niet alleen plaats voor de vaste collectie maar is het gebouw uitgebreid met een auditorium met een intrekbaar podium, een uitgebreide bibliotheek, een shop en een café. Achter de schermen worden de depots en restauratieateliers volledig vernieuwd, waardoor het museum onder de best mogelijke omstandigheden collecties en archieven voor toekomstige generaties kan opslaan in een hoogwaardige infrastructuur.