Een meanderende baksteenmuur vat alle volumes samen in een dynamisch geheel. - Beeld Daria Scagliola & Stijn Brakkee

Tolhuis in Zaltbommel door Bekkering Adams Architecten

Door Harm Tilman - Aan de rand van Zaltbommel is een voormalig Tolhuis door Bekkering Adams Architecten verbouwd tot een woonhuis annex werkplek. Om de veranderende opvattingen over het wonen mogelijk te maken, ontwierp de architect een meanderende structuur waarin de ruimten zich moeiteloos aan het wisselende gebruik kunnen aanpassen. Uit- en doorzichten verbinden het geheel met de omgeving in ontwikkeling.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Jan Woudenberg, Mariken Wijnstekers, Zaltbommel

  • Ontwerpbureau

    Bekkering Adams Architecten, Rotterdam

  • Projectarchitect(en)

    Juliette Bekkering, Corine Keus

  • Oplevering

    juni 2015

  • Programma

    woonhuis met atelier

  • Plaats

    Zaltbommel

  • Adviseur constructie

    CAE Nederland, Barendrecht

  • Adviseur installaties

    eigen beheer

  • Aannemer

    Woudenberg en Wijnstekers, Zaltbommel

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    408 m2

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    358 m2

  • Bruto inhoud (m3)

    1.215 m3

  • Netto inhoud (m3)

    1.155 m3

  • Voorlopig ontwerp

    oktober 1999

  • Definitief ontwerp

    juni 2006

  • Aanvang bouw

    september 2000