Project

Woonzorgcentrum Parkzicht Sliedrecht

Geen categorie

Verzorgingstehuis ‘Parkzicht’ is in de jaren zestig gebouwd. Later is dit uitgebreid met de appartementsgebouwen Kievit (’80) en Ibis (’90). Het verzorgingshuis was niet meer aan te passen aan de huidige eisen.

Woonzorgcentrum Parkzicht Sliedrecht

Verzorgingstehuis ‘Parkzicht’ is in de jaren zestig gebouwd. Later is dit uitgebreid met de appartementsgebouwen Kievit (’80) en Ibis (’90). Het verzorgingshuis was niet meer aan te passen aan de huidige eisen.

 

De vervangende  nieuwbouw omvat zorgappartementen, psychogeriatrische eenheden, appartementen voor meervoudig gehandicapten, woningen voor senioren en publieke functies. Het behoud van de appartementsgebouwen gaf druk op de locatie.  Als oplossing koppelt een meanderstructuur  de appartementsgebouwen en creëert daarbij drie stedelijke ruimten.

 

De middelste ruimte is het entreeplein, dat met een grote vijver het park verbindt met de entree. Een arcade in de plint van het gebouw vormt de overgang tussen het plein en het gebouw, en leidt de bezoeker naar de ingang. De laagbouw bestaat uit een ruimtelijke passage met de zorgappartementen en eindigt in een toren waarin zich de  woningen bevinden. De passage heeft een openbaar karakter door het aanwezige restaurant, de winkel, het kapsalon,  en de cafétaria en recreatieruimte.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Lijsterweg 27
  • Plaats Sliedrecht
  • Projecttitel Woonzorgcentrum Parkzicht Sliedrecht
  • Projectarchitect(en) F. Pörtzgen
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 17.034 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2005
  • Definitief ontwerp 01-01-2006
  • Aanvang bouw 07-10-2010
  • Oplevering 01-01-2008
  • Opdrachtgever Stichting Waardeburgh
  • Ontwerpbureau Wiegerinck architectuur stedenbouw
Reageer op dit artikel