Project

Woonhuis VDVT in Arnhem

Geen categorie

Deze vrijstaande woning, ontworpen door Jeroen Helder en Servie Boetzkes, staat aan de rand van Arnhem in de buitenwijk ‘Schuytgraaf’. Het ontwerp kenmerkt zich door de grafische lijnen en de minimalistische details.

Woonhuis VDVT in Arnhem

 

 

 

De buitengevel is geheel van aluminium. De gevel is opgebouwd uit strekmetalen platen met een speciale coating die door het zonlicht steeds verandert van kleur. De aluminium kozijnen zijn uit deze metalen platen gesneden. De grondvorm van het volume komt voort uit het feit dat het perceel aan de voorzijde schuin loopt.

Begane grond

De begane grond is door boetzkes|helder in drieën opgedeeld: een garage, een entree en een grote woonruimte met keuken. De woonruimte is door een grote pui op de tuin georiënteerd. Hier is de woonruimte dubbelhoog, zodat het zonlicht tot diep in de woning kan vallen. Het betonnen terras vormt een uitloper van het interieur. 

Fotograaf Merel van Beukering

Kastenwand

Beeldbepalend element in het interieur is een kastenwand. Dit grote opbergelement werkt als een groot houten wandkleed. Het doet dienst voor een aantal functies: de keuken en de benodigde apparatuur, een opbergruimte, het woonkamerdessoir, de gaderobe en het toilet.

Verdieping

De open trap van staal en bekleed met eiken houten treden legt de verbinding met de meer private en intieme bovenverdieping. De gang waar de trap op uitkomt, loopt langs de vide en ontsluit drie slaapkamers en een badkamer.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Laan van de 17e September 7
  • Plaats Arnhem
  • Projecttitel Woonhuis VDVT in Arnhem
  • Projectarchitect(en) Jeroen Helder en Servie Boetzkes
  • Aannemer eigen beheer
  • Bouwmanagement Bartels Ingenieurs voor Bouw en Infra, Elst
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 181 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 160 m2
  • Programma woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 01-08-2007
  • Definitief ontwerp 01-03-2008
  • Aanvang bouw 08-09-2011
  • Oplevering 01-01-2011
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau boetzkes|helder, Eindhoven
Reageer op dit artikel