Project

Woonhuis Brands

Geen categorie

Vrijstaand woonhuis in De Boschkens Goirle.

Woonhuis Brands

Op het laatste moeilijk verkoopbaar perceel in de wijk De Boschkens in Goirle was de belangrijkste opgave om een woonhuis te ontwerpen binnen het bouwvlak, zodat er nog ruimte voor een achtertuin overbleef.

 

De oplosssing is gezocht in een smal woonvolume aan de voorzijde van de gevelrooilijn te leggen. Door de centrale positie van het bouwvlak komt de woning centraal op het kavel te staan. Zicht is daarmee wenselijk geworden op zowel de voorzijde als de achterzijde van het perceel. De open ruimte op de begane grond geeft de woning een licht karakter. Op de eerste verdieping biedt een smalle raamstrook licht in de slaapkamers. Een daklicht geeft diffuus licht op de overloop. Via een betonnen trap wordt de begane grond met de verdieping verbonden.

De heldere/ functionele opbouw van de woningplattegronden is doorgezet in de gevelbehandeling. Zwarte geprofileerde staalplaat sluit aan bij de heldere lijnvoering van het ontwerp welke is doorgevoerd tot in het kleinste detail.

De laagbouw is uitgevoerd in donkere beplating met een natuursteen look waardoor het hoofdvolume zich duidelijk onderscheid van de laagbouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres ijzertijd 7
  • Plaats Goirle
  • Projecttitel Woonhuis Brands
  • Projectarchitect(en) Jeroen Wouters
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 05-09-2015
  • Definitief ontwerp 05-09-2015
  • Aanvang bouw 04-09-2015
  • Oplevering 24-07-2015
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau Architectenbureau JMW
Reageer op dit artikel