Project

Woon- en werkunits Montignystraat

Geen categorie

Het gebouw met gemengde functies, gelegen op het kruispunt van de Montignystraat en Cuylitstraat tracht maximaal gebruik te maken van zijn gunstige ligging en typologie van het hoekgebouw. Het project weet zich door zijn gevel in te passen in de context van herenhuizen van Antwerpen Zuid.

Woon- en werkunits Montignystraat

 Het project weet zich door zijn gevel in te passen in de context van herenhuizen van Antwerpen Zuid.Door een compacte kern met verticale circulatie en nutsvoorzieningen achteraan te voorzien wordt het geveloppervlak optimaal benut en de planopbouw open gehouden. De vrije verdiepingen boven het commerciële gelijkvloers zijn nog op verschillende manieren in te richten als appartement of kantoor, afhankelijk van de veranderende behoeften. De ontworpen flexibiliteit is de essentie van ‘duurzaam bouwen’. Via een ingenieus liftsysteem worden 4 auto’s op een kleine oppervlakte geparkeerd. De gevel bestaat uit een stapeling van identieke geprefabriceerde betonnen kaders, ingevuld met verdiepingshoge ramen. Op de hoek worden de raamprofielen losgekoppeld van de kaders waardoor inpandige dakterrassen ontstaan die door de verdiepingshoge vouwramen een verlenging vormen van de binnenruimte. De kleine overkraging vormt een accent, de hoek waardig.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Montignystraat 25
  • Plaats Antwerpen
  • Projecttitel Woon- en werkunits Montignystraat
  • Projectarchitect(en) Niklaas Deboutte & Eric Soors
  • Toeleveranciers false
  • Programma 4 woon- en werkunits + een handelsgelijkvloers
  • Voorlopig ontwerp 05-07-2013
  • Definitief ontwerp 05-07-2013
  • Aanvang bouw 01-09-2015
  • Oplevering 05-07-2013
  • Opdrachtgever Marc Verhagen
  • Ontwerpbureau META architectuurbureau
Reageer op dit artikel