Project

Villa_b

Geen categorie

Villa_b is een vrijstaande villa met een tweeledig karakter: extravert op de begane grond, introvert op de verdieping. Door dit concept is een woning ontstaan met een verrassend licht en ruimtelijk interieur, waarbij privacy en uitzicht optimaal met elkaar in balans zijn.

Villa_b

Aan de rand van Oostvoorne staat deze vrijstaande villa, grenzend aan het groen. De begane grond heeft een extravert karakter, met veel glas en een tuin die in de woonkamer doorloopt. De woning heeft een open plattegrond: alle ruimten lopen in elkaar over en worden gedefinieerd door schijven van schoonwerk beton. Lange zichtlijnen verbinden de verschillende leefgebieden, met de keuken als het hart van de plattegrond.

De buitengevel van de verdieping heeft een gesloten karakter, wat de privacy waarborgt. De ruimten zijn gesitueerd rondom een patio, wat zorgt voor een verrassend licht en ruimtelijk geheel. Slaapkamers en badkamer lopen naadloos over in de patio: door de schuifdeuren te openen ontstaat letterlijk een grote open ruimte. Vides verbinden de begane grond met de verdieping.

Het energieverbruik is minimaal door het toepassen van hoogwaardige isolatie en het gebruik van passieve zonne-energie: grote ramen op de zuidkant, een patio en vides die het zonlicht diep in de woning laten binnendringen. Door het toepassen van betonwanden heeft de woningen een hoog warmteaccumulerend vermogen. Regenwater wordt opgevangen in eigen tuin.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zeedistellaan 7
  • Plaats Oostvoorne
  • Projecttitel Villa_b
  • Projectarchitect(en) Paulus de Jager, Wilco Blok
  • Toeleveranciers false
  • Programma vrijstaande woning
  • Voorlopig ontwerp 31-08-2013
  • Definitief ontwerp 31-08-2013
  • Aanvang bouw 03-12-2013
  • Oplevering 03-09-2012
  • Opdrachtgever Dhr. en mevr. F.J. Boender
  • Ontwerpbureau studio architecture
Reageer op dit artikel