Project

Villa SR

Geen categorie

Reitsema & partners was gevraagd om voor een kavel aan de rand van Rijssen een woning te ontwerpen. Het uitzicht op de Holterberg was leidend voor het ontwerp. Een gesloten wand aan de straatzijde biedt de woning privacy en maakt het mogelijk om de uitzichtzijde geheel in glas uit te voeren.

Villa SR

De opdrachtgever, een echtpaar met uitwonende kinderen, had in eerste instantie het plan om een woning van 350m2 te bouwen voor een relatief beperkt budget. Door overleg met de architect en op basis van schetsen is besloten een woning van 160m2, gelijk aan een luxe appartement, te bouwen. Op deze manier konden hoogwaardige materialen en hoogwaardige installaties worden toegepast. Door deze strategie is een onderhouds- en energie arme woning ontstaan en zijn de investeringskosten binnen budget gebleven.

Het uitzicht op de Holterberg was leidend voor het ontwerp. Een gesloten wand aan de straatzijde biedt de woning privacy en maakt het mogelijk om de uitzichtzijde geheel in glas uit te voeren. Door de berging en het woongedeelte uit elkaar te schuiven ontstaat een doorkijk vanuit de wijk op het landschap. Door de woning op te tillen wordt de tuin onderdeel van het landschap en hebben de bewoners een vrij uitzicht. Een kleine patio met een opening aan de straatzijde biedt tevens contact met de buurt. Het betonnen dak rust op enkele wanden en 3 slanke kolommen. Hierdoor ontstaat een vrije plattegrond met een vanzelfsprekende binnen-buiten relatie.  

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Koekoeksbloem 10
  • Plaats Rijssen
  • Projecttitel Villa SR
  • Projectarchitect(en) Theo Reitsema, Dennis Weerink
  • Toeleveranciers false
  • Programma Wonen
  • Voorlopig ontwerp 05-09-2013
  • Definitief ontwerp 05-09-2013
  • Aanvang bouw 05-09-2013
  • Oplevering 22-02-2013
  • Opdrachtgever Fam. Schapink
  • Ontwerpbureau Reitsema & partners architecten
Reageer op dit artikel