Project

Villa L

Geen categorie

Een jong gezin met drie kinderen wil een huis dat hun dromen vervult: een paradox van een huis dat eenvoudig maar verrassend is, open en specifiek, minimaal maar luxueus.

Villa L

Met een maximale bouw enveloppe van drie bouw lagen, beantwoorden we deze paradox met een concept voor een huis met drie radicaal gedifferentieerde woonlagen. Drie zeer verschillende ervaringen. Drie werelden.

Eén laag voor leven: de begane grond. Een strook van ‘dienende’ ruimtes (opslag, toilet, trap etc.) voorziet in gebruiksgemak terwijl de woonkamer en keuken zich maximaal op tuin, zon en zicht oriënteren. Twee studeerkamers op het noorden blokkeren het zicht vanaf de oprit en zijn bereikbaar via een geheime gang.

Eén laag voor slapen en privacy: een dorp van kamers op de verdieping. In een ondiepe vijver van 5 cm staan de kamers als autonome volumes bij elkaar. Licht komt gefilterd naar binnen. Elke kamer een eigen wereld.

Eén laag voor gasten, opslag en wellness, een gewelfde kelder. Grote afgravingen zorgen voor goed daglicht.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats nabij Utrecht
  • Projecttitel Villa L
  • Projectarchitect(en) Nanne de Ru
  • Toeleveranciers false
  • Programma villa
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 28-08-2012
  • Opdrachtgever vertrouwelijk
  • Ontwerpbureau Powerhouse Company
Reageer op dit artikel