Project

Villa Heiloo door AAArchitecten

Geen categorie

De villa vormt het einde van een woonstraat met vrijstaande woningen begrensd door een waterloop met brede groenstrook. Als inspiratie diende de eenvoudige hoofdvorm van een schuur in de omgeving van Troyes, Frankrijk.

Villa Heiloo door AAArchitecten

 

 

Het aan de straatzijde gesloten ogende en bescheiden volume opent zich aan de achterzijde, maximaal gericht op de tuin, door de volledig glazen pui, deels voorzien van  zonwering met beweegbare lamellen. De, ook voor de ramen langs, met houten latten beklede voor- en zijgevels geven het huis een vriendelijke, geheimzinnige en duurzame uitstraling.

De opdrachtgever wenste een uitgebreid woon- en wellnessprogramma en zoveel mogelijk relatie met de tuin en de zwemvijver. Het volledige woonprogramma is op de begane grond en een insteekverdieping gerealiseerd. Het  wellnessprogramma en een gastenkamer met badkamer bleken binnen het toegestane volume alleen in  een souterrain te realiseren, en zijn via een glazen terras en een talud voorzien van daglicht en hebben direct  toegang tot de tuin.

Boven het zitgedeelte en de keuken op de begane grond biedt een insteekverdieping ruimte aan twee werkplekken en een tweede logeerkamer en badkamer. Kern van het huis is de haard die gecombineerd met de trap een element vormt waaromheen de ruimtes zich groeperen. Binnen de strakke bebouwingsenveloppe is ondanks het forse woonprogramma gezocht naar een maximale ruimtelijkheid.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Heiloo
  • Projecttitel Villa Heiloo door AAArchitecten
  • Projectarchitect(en) ir. Jemima de Brauwere
  • Toeleveranciers false
  • Programma woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 29-08-2014
  • Definitief ontwerp 29-08-2014
  • Aanvang bouw 20-03-2015
  • Oplevering 15-06-2014
  • Opdrachtgever op aanvraag (privé)
  • Ontwerpbureau AAARCHITECTEN bv
Reageer op dit artikel