Project

Uitbreiding woonhuis Bilthoven door KettingHuls

Geen categorie

Het woonhuis is door voorgaande ingrepen een donker en rommelig huis met op de begane grond lage verblijfsruimtes, te laag voor de opdrachtgever. KettingHuls past het bestaande huis aan door de lage uitbreidingen te vervangen door nieuwe aanbouwen van houtskeletbouw met hellende daken die vanaf de bestaande gootlijn oplopen richting het zuiden. De relatie met de tuinen is verbeterd door glazen puien en een houten terras.

Uitbreiding woonhuis Bilthoven door KettingHuls

De houten gevels en kozijnen van de nieuwe uitbreidingen zijn zwart gebeitst, als contrast met het bestaande hoofdhuis. Doorzichten in het huis maken het huis ruim en licht, terwijl de verschillende ruimtes wel zijn afgebakend zodat er toch een geborgen sfeer ontstaat. De keuken is de centrale plek in het huis. Vanuit hier kun je allerlei ruimtes in het huis inkijken. Via een raam boven de trap is er een doorzicht naar de ouderslaapkamer en de hoge bomen en lucht aan de voorzijde van het huis.

Woonhuis Bilthoven

Via een brede glazen schuifpui tussen de speelhal en keuken en de glazen deur tussen speelhal en entree kun je zien wie er aan de voordeur staat en hou je je kinderen in de gaten. De speelkamer en woonkamer staan eveneens in open verbinding met de keuken. Een rondje kunnen lopen in je huis zonder doodlopende gangen geeft een ongelofelijk rijke ervaring. Ondanks dat het huis niet groot is, maakt de brede speelhal het mogelijk rond te lopen via woonkamer en keuken weer naar de hal en trap naar boven.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Bilthoven
  • Projecttitel Uitbreiding woonhuis Bilthoven door KettingHuls
  • Projectarchitect(en) Daniëlle Huls, Monica Ketting,
  • Aannemer A. van Oostenbruggen, Bilthoven
  • Bouwmanagement Haskoning DHV Nederland
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 230 m2
  • Aanvang bouw 25-05-2016
  • Oplevering 01-12-2014
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau KettingHuls
Reageer op dit artikel