Project

Uitbreiding dijkbungalow door ara | antonia reif architectuur

Geen categorie

Vanaf de straatzijde lijkt de verbouwing en uitbreiding van het dijkhuis van het jonge Rotterdamse studio ara | antonia reif architectuur heel terughoudend. De kleine bungalow uit de jaren zestig was georiënteerd op de weg en had een vrijwel gesloten gevel naar de prachtige grote tuin. De uitbreiding werd aangegrepen om de oriëntatie om te draaien.

Uitbreiding dijkbungalow door ara | antonia reif architectuur

De voormalige smalle en donkere bungalow is getransformeerd tot een genereuze en lichte villa. Met de uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw opent de villa nu naar de tuin. Een grote pui met vouwdeuren kan helemaal opengezet worden naar het terras, waardoor buiten en binnen in elkaar overlopen.

Glazen achterpui

Het voormalige huis biedt zowel ruimte aan drie kamers met aparte badkamer voor de kinderen, als een studeerkamer voor de ouders. De entree staat direct in verbinding met de keuken, welke compleet omgeven door de glazen achterpui, de tuin als het ware naar binnen trekt.


Bestaande situatie

 


Nieuwe situatie

 

Ronde trap

In het interieur is een speciale rol weggelegd voor de ronde trap die van de vide een belevenis maakt. Vanaf de keuken leidt de royale ronde trap naar de woonkamer. Zo ontstaat een vloeiende ruimte. Vide en trap verbinden het interieur met het grote terras.

 

 

Functioneel meubel

De ouderslaapkamer bevindt zich achter een multifunctioneel meubel, dat opbergruimte biedt aan kleding, boeken en speelgoed, en dat tevens een kitchenette herbergt. Tijdens warme zomerdagen staan de deuren open en kunnen drank en koffie vanuit hier geserveerd worden. De badkamer van de ouders, met sauna en vrijstaand bad, bevindt zich in het bestaande huis en is via een tweede trap verbonden met de begane grond.

 

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Uitbreiding dijkbungalow door ara | antonia reif architectuur
  • Projectarchitect(en) Antonia Reif
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2014
  • Aanvang bouw 16-03-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau ara | antonia reif architectuur
Reageer op dit artikel